Hesabım
    Sofia: Oscar'da Bir İlk Kadın!

    Coppola'nın kızı En İyi Yönetmen dalında ilk Amerikalı kadın!

    Kendisi Amerikan sinemasının baba yönetmenlerinden Francis Ford Coppola'nın biricik kızı. Yine aynı sinemanın gelecek vaat eden isimlerinden Spike Jonze'nin de hayat arkadaşı oluyor. Ve fakat sinemayla ilişkisi, kesinlikle bir aile mesleği uğraşının çok ötesinde.

    Biz kendisini The Virgin Suicides isimli son derece narin ilk uzun metrajı ile de sevmiştik. Lost In Translation'ı ise merakla bekliyoruz. Evet evet, Sofia Coppola'dan bahsediyoruz.

    İyi müzik dinleyen, sinemada özellikle atmosfere, iç dünyalara ve tarif edilemeyen duygulara yer vermeyi seven bu genç kadın, Amerikan sinemasında, En İyi Yönetmen Oscarı'na aday ilk kadın oldu. Daha önce ise sadece Lina Wertmuller ve Jane Campion bu ödüle aday olmuşlar ve öyle kalmışlardı. Coppola bu daldaki ödüle uzanamasa bile, sinema kitaplarındaki yerini Amerikalı olduğu için şimdiden aldı!

    Adaylığı konusundaki açıklamalarında şaşkınlığını atamadığını belirtiyor yönetmen. En İyi Yönetmen ödülü alma ihtimali doğal olarak tercüme edilemeyen duygular doğuruyor olmalı.

    Yeni filmini merakla bekliyoruz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top