Hesabım
    Akın Altın Ayı'yı Kaptı!

    Fatih Akın filmi Duvara Karşı'ya Berlin Film Festivali'nde büyük ödül!

    54. Berlin Film Festivali'nin büyük ödülü olan Altın Ayı'yı, Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Fatih Akın'ın Duvara Karşı (Gegen die Wand) filmi kazandı. Akın'ın filmi Almanya'yı temsilen 23 film arasında yarışmıştı. Yapım daha önce festivalde Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği FIPRESCI jürisi tarafından ödüllendirilmiş ve Altın Ayı'nın da favorisine dönüşmüştü.

    Akın'ın yeni filmi, Almanya'da muhafazakar görüşleri olan ailesiyle yaşayan bir Türk kızının, ailesinin üzerinde kurduğu baskıdan kurtulmak için bir Türk genciyle evlenmesini konu ediniyor. Ailesinin yanında intihara meyilli bir yaşam süren genç kadın, evlenmesinin ardından özgürlüğün tadını çıkarmaya başlıyor. Fakat ortağı ile arasında duygusal bir yakınlık başlayınca, ilişkileri ikisine de yeni sürprizler hazırlıyor...

    Daniel Burman'ın El Abrazo Partido isimli çalışması Gümüş Ayı'nın sahibi oldu. Filmin erkek oyuncusu Daniel Hendler de, En İyi Aktör ödülüne uzandı. Samaria'nın Güney Kore'li yönetmeni Kim Ki-Duk, En İyi Yönetmen ödülü aldı. Cani'deki performansı ile Charlize Theron ve 22 yaşındaki Catalina Sandino Moreno; Maria, llena Eres De Gracia'daki rolü ile Gümüş Ayı dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top