Hesabım
    Coen'siz Cannes Olur mu?

    Dahi kardeşler 6. kez Cannes yarışında...

    7. Sanat'a ilgi duyup da herhangi bir Coen Kardeşler filmi izlememiş olan yoktur herhalde. Sinemalarından hazzetmeyen birileri olduğunu da sanmıyoruz. Fakat çıtaları yüksek olduğundan olsa gerek, fena bir film olmamasına rağmen şimdilik son çalışmaları Dayanılmaz Zulüm bizi pek tatmin etmedi. Bu tabii yeni çalışmaları Ladykillers'ı merakla beklememize engel değil. Yapım 6. kez yönetmenlerini Cannes'a gönderecek gibi gözüküyor. Çünkü festivalin yarışmalı bölümüne seçildi! Bu sene festivalin sürprizlerinden birisi de Tom Hanks olabilir.

    Yönetmenler ilk defa 1991 yılında eşsiz yapımları Barton Fink ile Cannes yarışına katıldılar ve haklı olarak Altın Palmiye ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi oldular. 1994 yılında ise Bir Şirket Komedisi ile Altın Palmiye adayı olup eli boş döndüler.

    İki yıl sonra Fargo ile bir kez daha Palmiye'yi kaçırdılar ama En İyi Yönetmen ödülünü aile evlerine götürdüler. 2000 yılında Neredesin Be Birader?, tıpkı Bir Şirket Komedisi gibi sadece Palmiye adaylığı ile yetindi. Bir sonraki yıl ise derin bir hüzünle besledikleri yeni komedileri ödüle ulaşmakta zorlanmadı. Orada Olmayan Adam, En İyi Yönetmen ödülünü kaptı. Altın Palmiye adayı olarak kaldı.

    Polisiye komedi türündeki, Tom Hanks katkılı Ladykillers'ın yarıştaki en büyük handikapı yeniden yapım olması gibi gözüküyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top