Hesabım
    Dick + Linklater + Reeves

    Ünlü Philip K. Dick romanına dikkat çekici yönetmen, ilgi çekici oyuncu!!!

    Bilim kurgu edebiyatının kült yazarı Philip K. Dick, beyazperdenin de en sevdiği yazarlardan birisi. Fakat perdeye uyarlama çabaları nadiren parlak sonuçlar veriyor. En son John Woo'nun uyarladığı Hesaplaşma da Beyazperde.com yazarları tarafından Hababam Rock ile bir parça üzen ama yeteneğinden şüphe etmediğimiz bağımsız yönetmen Richard Linklater üstleniyor. Matrix yıldızı Keanu Reeves ise kamera önüne geçmeye hazırlanıyor. Kulağa fazlasıyla hoş geliyor değil mi?..

    Hollywood'da ilginç işler yapmak için kıvranan ikili George Clooney ve Steven Soderbergh Section 8 ile projenin yapımcılığını üstleniyor. İlginç bir nokta da, filmin Linklater'in muhteşem "animasyonu" Waking Life'ın tekniği ile çekilecek oluşu. Bu teknik, gerçek görüntülerin anime edilmesiyle oluşuyor. Fakat Life animasyona daha yakınken, bu proje daha "canlı" olacak.

    Ülkemizde 6 45 Yayınevi tarafından çevrilen ve okuyucuya kazandırılan kitap, gizli bir ajanın uyuşturucu bağımlısı bir adamı izlemesini konu ediniyor. Fakat büyük bir soun vardır, her ikisi de aynı kişidir...

    68'lerin uyuşturucu kültürü ile yazarın paranoya temalarının en etkileyici sentezini sunan kitabın farklı bir görsellikle sunulacak oluşu da ilgi çekici. Senaryoyu kimin yazdığı ise henüz belli değil ama Charlie Kaufman'ın bu kitabı senaryolaştırdığı biliniyor. Dileriz o kullanılır. Kessinlikle büyük bir proje!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top