Hesabım
    Rahan, Kurtlardan Kurt Beğen!

    Christophe Gans'ın çizgi roman uyarlamasına biraz daha Kurt Kadeşliği dopingi

    Fransız sineması da, önce Blueberry, ardından yapım aşamasında olan Iznogoud ve Daltonlar gibi yapımlarla çizgi roman uyarlaması furyasından kendi nasibini alıyor. Bu işte hiç fena olmadıklarıysa kesin. Bir çoklarımızın çocukluğunu süslemiş kahramanlardan Rahan'ın da beyazperde yolcusu olduğunu, üstelik bu yolculukta Kurtların Kardeşliği yönetmeni Christophe Gans tarafından gözetilebileceğini müjdelemiştik. Artık taşlar yerine oturdu:

    Gans'ın kameranın arkasına geçeceği kesinleştiği gibi, Rahan'a hayat verecek aktör de belli oldu! Gans, başrol oyuncusunu çok da uzak olmayan bir yerden seçmiş: "Karanlık çağların oğlu"nu, Kurtlar'da yıldızı parlayan Mark Dacascos canlandıracak!

    Yazar Roger Lecureux ve çizer André Chéret'nin 60'lı yılların sonunda yarattığı Rahan, yıllar boyunca Türkçe dahil bir çok dile çevrilmiş hatta çizgi film de olmuştu.

    Filmin yapımcısı Marc du Pontavice, Les CinésTribulations'da çıkan mülakatında, 25 bin yıl öncenin Avrupa'sında kendi geçmişini arayan, diğerlerinden daha zeki bir mağara devri delikanlısının hikayesini anlatacakları filmde, orijinal çizgi romanlara sadık kalacaklarının altını çiziyor.

    Film, Rahan'ın ilk gençliğine gidecek, kabilesinden nasıl dışlandığını anlatacak ve kimliğini arayışını gözler önüne serecek. Pontavince'ye göre insanoğlunun kolektif bilinçaltındaki bir çok şeyin kökenleri tarihöncesinde yatıyor. Dinler ya da Freud'ün ortaya koyduğu olguların tohumlarını Rahan'ın dünyasında bulmak mümkün. Filmde göründüğünden çok fazla içerik olacağı kesin.

    40 milyon euro'ya malolacak filmin çekimleri yakında Kanada'da başlıyor. Filmin izleyiciyle buluşma tarihi ise 2006'nın ilk ayları olabilir.

    Çağdaş Koçyiğit

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top