Hesabım
    Stepford Kadınları Frank Oz'u Delirtti

    Kusursuz robotlar da adamın kontağını attırırsa

    Frank Oz'un yönettiği Stepford Kadınları'nın çekimleri bitmiş, film montaj aşamasındayken ne olduysa oldu çekimler yeniden başladı. Öğrendik ki ilk versiyonu 1975'te çekilmiş olan bu fütürist gerilim seyircisinden önce ünlü oyuncuları Nicole Kidman ve Bette Midler'ı gerginleştirdi. Filmin montajında pek çok sahneden memnun kalmayan oyuncular yönetmen Oz'la büyük bir kavgaya tutuşmuşlar ve bazı sahnelerin tekrar çekilmesini istemişler, hatta filme yeni bir son eklenmesini bile sağlamışlar.

    Stepford Kasabası'na taşınan Kidman ve eşi Matthew Broderick, kasabalı kadınların gerçek olamayacak kadar mükemmel olduğunu fark ederler. Bir süre sonra da görürler ki kadınlar gerçek değil, birer robottur. İşte tüm çekimler boyunca bu her dediğini yapan kadınlarla çok rahat çalışacağını düşünen Frank Oz oldukça yanıldı ve aslında son derece normal olan Kidman ve Midler duvarına çarptı. Daha film setinde başlamış olduğunu duyduğumuz tartışmalar stüdyoya kadar taşındı ve ünlü yönetmen sonunda pes etmek zorunda kaldı.

    Yaptığı basın toplantısında doğal olarak kavgayı yalanlayan yönetmen ''Yaptığımız çok normal, ben daha önce de Peki ya Bob'un ve Küçük Korku Dükkanı'nın da çekimlerinde değişiklik yapmıştım'' dedi. Ancak filmin başrol oyuncusu Broderick üstü kapalı da olsa olan biteni kabul etti ve ''Evet ufak tefek tartışmalar olmuş ama bu esnada ben yoktum ve görmedim'' diyerek işin içinden sıyrıldı.

    Şimdiden gördük ki mükemmel oyuncularımız -ne yazık ki robotlar sadece senaryoda- film setini altüst edecek, yönetmen ve yapımcıyı delirtecek kadar gerçek. Ne diyelim, umarız tüm bu kargaşa içinde Frank Oz zaten çekimleri belirtilen süreyi iki ay aşmış filmi bitirmeyi başarabilir. Film ne kadar ödül toplar bilmiyoruz ama En Sabırlı Yönetmen Oscar'ı şimdiden Oz'a.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top