Hesabım
    Altın Ayı Yetmedi

    Ödüle doymayan filmin yıldızı zehir zemberek

    Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazanan Duvara Karşı'nın hızı kesilmek bilmiyor. Dünyanın en büyük ulusal film festivallerinden kabul edilen Alman Film Ödülleri'nde En İyi Film, Yönetmen, Erkek Oyuncu, Kadın Oyuncu ödülleri de Fatih Akın'ın filmine gitti.

    "Artık Hollywood taklidi filmler devri bitti" diyen Almanya Kültür Bakanı Christina Weiss "Genç yönetmenler kendi dillerinde dikbaşlı hikayelerle büyük başarılar kazanabiliyor" diyerek Fatih Akın'a olan beğenisini dile getirdi.

    Filmin genç yıldızı Sibel Kekilli Altın Ayı ödülünden sonra özellikle Türkiye'de magazin basınının eline düşmüş hatta genç oyuncunun geçmişi ödüllü filmin kendisini bile gölgede bırakmıştı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alırken yaptığı açıklamalarda da bir daha Türk rolünde olmak istemediğini ve soyunmayacağını söyleyen Kekilli "Bu şekilde kısıtlanmak istemiyorum" dedi. "Sadece basit insanlar diğerlerinin hatalarıyla mutlu olurlar" diyen yeni yıldız her zaman ki gibi magazincilerle kavgasına devam etti.

    Filmin yıldızı haline gelen Kekilli gölgesinde kalıyormuş gibi görünen Birol Ünel'e de umarız En İyi Erkek Oyuncu Ödülü teselli olmuştur.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top