Hesabım
    Bir Güzel Sevdim Narnia'dan

    Nicole Kidman fantezi klasiğinde mi?

    Beyazperde.com okurları C.S. Lewis'in fantezi klasiği Narnia Günlükleri'nin beyazperde yolunda olduğunu biliyorlar. Peki projeye Nicole Kidman katılmak üzere desek, şaşırırlar mı? Avustralyalı aktris ne yazık ki serinin müthiş karakterlerinden Beyaz Cadı'yı canlandırmayacak. Ama işler yolunda giderse Cate Blanchet'in

    Yedi kitaplık külliyatın Aslan, Dolap ve Cadı isimli birincisinden uyarlanacak olan filmde Beyaz Cadı'yı Tilda Swinton canlandırırken, Kidman yedi filmin yedisinde de vazife alırsa 100 milyon dolar civarında bir para kazanmış olacak.

    Türkçemizde de tekmili birden yayınlanan klasikler, batı edebiyatında önemli bir yere sahip. Tolkien'la birlikte ismi anılan az sayıdaki yazardan biri olan Lewis, kitap serisinde Narnia isimli, içinde konuşan hayvanların, tanrısal bir aslanın, sayısız yaratığın ve Beyaz Cadı'nın yer aldığı büyülü bir dünya yaratmıştı. 1950'de başladığı Narnia Günlükleri'ni 6 kitapta toplayan İngiliz yazar, sonradan herşeyin nasıl başladığını anlattığı 7. bir kitap olan Aslan, Dolap ve Cadı'yı yazmış, ancak sonradan yapılan baskılarda bu kitap kronolojik olarak uygun olduğu yere, en başa yerleştirilmişti.

    Bu büyülü dünya hakkında daha fazla bilgi

    Filmin söz verildiği gibi 2005 sonuna yetiştirilip yetiştirilmeyeceğini ise bekleyip göreceğiz. Bu arada tüm gelişmeler, her zaman olduğu gibi Beyazperde.com'da.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top