Hesabım
    Truva Atı'nın Türkiye Yolcuğu

    Yıldızları göremedik biz de atlarıyla yetinelim

    Wolfgang Petersen'ın yönettiği Truva'da olaylar her ne kadar bugünkü Türkiye topraklarında yaşanmış hikayeler olsa da filmde buna hiç değinilmemişti. Film boyunca diğer kentlerin bugün hangi topraklarda olduğu altyazı olarak geçmiş fakat sıra Truva'ya gelince sadece Truva yazmıştı. Bırakın Türkiye'yi, antik çağda da adı var olan Anadolu'nun ismi bile kullanılmamıştı. Filmi seyredeli çok oldu, o dönem kaçırılan tüm tanıtım fırsatları da geçti derken, Warner Bros. dünya turuna çıkan Truva atının ağustos başında Türkiye'de olacağını açıkladı.

    Bugün Çanakkale'de bulunan Truva'da sergilenecek at, çelik ve fiberglastan üretilmiş ve yaklaşık ağırlığı 11 ton. Bu sebeple iki parçaya ayrılıp gemiyle getirilecek olan at önce Japonya'ya uığrayacak, daha sonra da Türkiye'de yolculuğunu tamamlayacak.

    Brad Pitt, Eric Bana, Orlano Bloom gibi starların yeraldığı film tüm dünyada gişe rekorları kırmıştı ve doğrusunu söylemek gerekirse bizim için inanılmaz bir tanıtım fırsatıydı. Anadolu'nun tarih boyunca tanık olduğu bir çok hikayeyi yavaş yavaş beyazperdede görmeye başladık. Umarız aynı hatalar tekrarlanmaz ve yeni fırsatlar değerlendirilir.

    Hayatının büyük kısmını Anadolu topraklarında savaşarak geçirmiş bir başka kahramanın, Büyük İskender'in hikayesi de 19 kasımda sinemalarda. Bakalım bunu nasıl değerlendireceğiz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top