Hesabım
    Kar Beyaz'dan Genç Bir Yetenek Çıktı!

    Selim Güneş'in ilk filmi Kar Beyaz'da başrolü üstlenen Hakan Korkmaz; performansı ile daha ilk oyunculuk denemesinde dikkat çekmeyi başarıyor.

    Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen “Kar Beyaz”ın yönetmeni Selim Güneş; Hakan Korkmaz’ı görür görmez, “Hasan” rolünü oynamasına karar verdi. Daha önce oyunculuk deneyimi bulunmayan Korkmaz; çekimler boyunca ailesinin sete yaptığı tek ziyarette, oldukça duygusal anlar yaşadı. Yine de oyunculukta hiç zorlanmadığını belirten genç başrol oyuncusu; ilk kez tecrübe ettiği oyunculuğa devam etmek istediğini belirtiyor.

    “Kar Beyaz”; 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film Müziği Ödülü’nü, 15. Sofya Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü, 22. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü (En İyi 2. Film), Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. 46. Chicago Film Festivali’nde Dünya Sineması kategorisinde gösterilen film ayrıca; 30. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Altın Lale Ödülü bölümünde yarıştı.

    Başrolünü, Hakan Korkmaz’ın üstlendiği filmde aynı zamanda; Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu, Kaya Akkaya, Ziver Armağan Açıl, Ruhan Odabaş ve Sinan Koçal rol alıyor. Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin “Ayran” adlı öyküsünden uyarlanan “Kar Beyaz”; Artvin’in Şavşat ilçesinde, küçük bir dağ köyünde yaşayan on iki yaşındaki Hasan’ın (Hakan Korkmaz) bir gününü anlatıyor. “Kar Beyaz”da; kardeşlerini doyurabilmek için çareyi kar kış demeden ayran satmakta bulan Hasan’ın hikayesi, muhteşem görüntüler ve başarılı oyunculuklar eşliğinde beyazperdeye yansıyor. Filmde, Artvin’in çarpıcı doğal güzelliği de izleyenleri büyülüyor.

    Küçük bir köyde yoksulluğunun ve yoksunluklarının çıkmazında, annesine olan sevgisiyle hayata bağlanmış Hasan’ın yaşadıklarını, etrafındaki insanların hayatla ve kendileriyle hesaplaşmalarını anlatan “Kar Beyaz”; önemsiz görünen küçük bir davranışın bir başka insanın hayatında ne büyük sonuçlara vardığını da çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. İlk filminde küçük bir çocuğun yaşam mücadelesinden bir günlük kesitle ayrılıklar, hasretle bekleyişleri, özlemleri, pişmanlıkları ve her şeye rağmen insan yaşamında var olan umudu anlatan Selim Güneş; “Kar Beyaz”da umutsuzluktan umut kotarırken, çok sevdiği John Lennon sözünü selamlayarak, “Nerede yaşam varsa orada umut vardır” diyor.

    Ağustos Film’in ilk projesi olan filmin dağıtım şirketi Tiglon. Katıldığı birçok festivalde büyük beğeni toplayan ödüllü “Kar Beyaz” filmi; Mayıs 2011’de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top