Hesabım
    Tony Scott Domino Dedi

    Top Gun'ın yönetmeninden yeni projeler

    Açlık ve Top Gun gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Tony Scott, gerçek bir hayat hikayesini Domino adıyla beyazperdeye taşıyor. Aktör Laurence Harvey'in kızı Domino Harvey'nin hayatının anlatılacağı filmde, diğerleri gibi zengin avcısı olmayı reddeden bir mankenin hikayesini seyredeceğiz.

    İlk defa 16 yaşında, kardeşi Ridley Scott'ın ilk filmi Boy and Bicycle'da rol alarak girdi sinema dünyasına Tony Scott. Yönetmenlik yapmaya ise 70'lerin başında başladı ve 80'li yılların başlarına kadar sadece televizyon için reklam filmleri çekti. 1983 yılında Açlık filmini yapana kadar adı çok bilinmeyen Scott'ın yıldızı bir anda parladı. 1986'da Top Gun ile Tom Cruise'u efsane haline getirmekle kalmadı en az ağabeyi Ridley kadar Hollywood'da kalıcı olacağını da gösterdi.

    Birbiri ardına büyük bütçeli ve yapımcılarına bol para kazandıran filmlere imza attı. Tom Cruise ile yeniden Yıldırım Günleri dediyse de Top Gun'daki başarıyı yaklayamadılar. Robert De Niro ile Fanatik, Will Smith ile Devlet Düşmanı, Brad Pitt - Robert Redford ikilisi ile Spy Game'i çekti. Genelde çok popüler oyuncularla çalışan Tony Scott en son Oscarlı oyuncu Denzel Washington'la Man on Fire'ı yaptı.

    Scott genelde filmlerindeki görüntülerin başarısıyla ses getiren bir yönetmen. Her ne kadar hiçbir filminde görüntü yönetmenliğini kendisi yapmamış olsa da, bolca kullandığı sigara dumanı, kameradaki renkli filtreler ve açık pencerelerden içeri süzülen ışık demetleri yönetmenin klasikleri arasında. Görsel hareketin çok olduğu filmleri genellikle durağanlıktan uzak ve sürükleyici bir tempoyla ilerler. Tony'nin filmlerindeki görsel akıştan ötürü sık sık kardeşi Ridley'ye benzetildiği de olur.

    Herhalde iki kardeş de bunun farkındalar ki baş başa verip Scott-Free Productions adlı bir film şirketi kurdular. Büyük stüdyolardan bağımsız küçük bütçeli filmler yapma arzusuna giren kardeşler herhalde artık işin sanat için sanat kısmıyla ilgilenmeye başladılar. Ne de olsa ikisi de oldukça ses getiren filmlerle yeterince para kazandılar. Scott kardeşlerin artık kendileri için bir şeyler yapma çabalarının sinema seyircisi için iyi haber olduğu muhakkak çünkü son yıllarda bağımsız yapımlar daha çok ses getirmeye ve daha başarılı kabul edilmeye başladılar.

    Siz yine de Scott'ın yeni projesi Domino'nun bağımsız bir film olacağını sanmayın, perdenin arkasında New Line var. Bağımsız yapımlarını beklemeye devam ederken, Domino'nun senaryosunun Karanlık Yolculuk'un (Donnie Darko) senaristi ve yönetmeni Richard Kelly tarafından yazılacağını, başrolde de

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top