Hesabım
    'Evil Dead' Uyarlaması Yolda!

    Merakla beklenen projede önemli gelişmeler yaşanıyor...

    Uzun bir zamandır dedikodusu sinema basınını meşgul eden ve geleceği iyice arapsaçına dönen 'Evil Dead' uyarlamasında sonunda önemli bir gelişme yaşandı. Yönetmen Sam Raimi'yi sinema dünyasıyla tanıştıran bir ilk film olma özelliğini taşıyan (Joel Coen de kurgu yardımcılığı yapmıştır bu filmde) ve kısa sürede kült mertebesine ulaşan, başrol oyuncusu Bruce Campbell'ı efsane statüsüne yükselten, sahne müzikali yapılan, çizgi romanları basılan, devam filmleri çekilen ve pek çok ülkede sansüre uğrayan 1981 tarihli kült yapım 'Şeytanın Ölüsü (The Evil Dead)'; içeriğindeki korku, şiddet, gore sahneleri ve tabii ki kara mizahıyla kendisinden sonra gelecek filmlere ilham kaynağı olmuş olan önemli bir yapım.

    Video kasetlerin revaçta olduğu günlerde en fazla kiralanan ve el altından dağıtılan bu muhteşem film, Uruguaylı yönetmen Federico Alvarez (Alvarez henüz tanınmayan bir isim olsa da, 300 dolar gibi bir bütçeyle çektiği "Ataque de Panico" isimli kısa filmiyle Youtube'da tıklanma rekorları kıran ve başta Raimi olmak üzere Hollywood'u peşinden koşturan genç bir yetenek) tarafından ve Sam Raimi'nin yapımcılığında yeniden uyarlanacak.

    Henüz uzun metrajı bulunmayan Alvarez'in ilk yönetmenlik denemesi olacak olan uyarlamada Bruce Campbell'ı Ash rolünde tekrar göremeyecek de olsak, filmde başka bir karakter olarak yine gözükecek olmasının yanı sıra projenin yapımcılığını da üstlenecek. Senaryosu biten ve şu sıralar kast aşamasında olan projenin, Raimi'nin yeni projesi 'Oz: The Great and Powerful'un çekimlerine başlamadan önce yapım öncesi hazırlıklarının tamamlanması ve yeni filmin orijinal seriyi yeni baştan ele alması planlanıyor.

    300 dolara 2009 yılında aşağıdaki kısa filmi çeken Federico Alvarez'in 30 milyon dolara neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top