Hesabım
    Kırklareli'de Artık Sinema Yok!

    76 ilde sinema sayısının toplam 400'lere ulaştığı Türkiye'de sineması olmayan Tunceli, Bayburt, Şırnak, Ardahan ve Kilis illerine, ülkenin en batısındaki Kırklareli de eklendi...

    Kırklareli'nde 11 yıldır faaliyet gösterdikten sonra sinemaya olan ilgisizlikten dolayı 6 salonunu da kapatan Cine Plaza sinemasının işletmecisi Gürhan Toker, şehrin sinemaya ilgi göstermediğinden yakınarak uzun süredir zararına gösterim yaptıklarını belirtti.

    Son bir seneye bakıldığında sinema izleyicisi sayısında yüksek bir düşüş yaşandığını, bu sayısının günlük 3 kişiye kadar indiğini belirten Toker, AA muhabirine verdiği röportajda, “11 yıl önce sinemayı açarken çok heyecanlı ve mutluyduk. Kırklareli'de sinemayı açtığımızda 20 yıllık sinemasızlığa son vermiştik. Sinemada film izleme keyfini yaşatacağımızı düşündük. Bu hayalle 11 yıl Kırklareli'de hizmet ettik. Kırklareli halkı sinemasına sahip çıkmadı. Kısmet bu kadarmış, halk da hiç ilgi göstermedi. Sinemaya günde 3 kişi geliyordu. Bu rakamı şirketlere bildirdiğimizde, 'Kırklareli'ne film vermeyelim' diyorlardı. Film şirketleri de inanmıyordu.” dedi.

    Sinemaya yaptığı yatırımın 1 milyon TL'yi bulduğunu belirten Toker, “Korsan başını almış gitmiş. İlgilenen, soran yok. Film vizyona girmeden korsanı piyasaya çıkıyor. Herkesin elinde korsan” şeklinde konuştu

    6 salonu olduğunu söyleyen Toker, “Vizyona giren filmleri hemen alıyorduk. Bizim gençliğimizde sinema yoktu. Bunun hayaliyle Kırklareli'ne sinema açtık ama hayallerimiz gerçekleşmedi. İnşallah başka bir girişimci gelip yeniden sinema açar. Sinemanın kapasitesi bin kişi, temmuz ayı içerisinde yalnızca 250 kişi sinemaya gelmiş. Biletleri de diğer illere göre çok ucuz tutuk ama yinede insanları sinemaya çekemedik” dedi.

    Elektrik ve çalışan giderleri de eklendiğinde gelirin gideri karşılamadığını ifade eden Toker, yaz sezonunun 5-6 ay sürmesinin de sinema sektörünü kötü yönde etkilediğini söyledi.

    Toplam sinema salonu sayısının 1810, koltuk sayısının da 250 bine yaklaştığı Türkiye'deki sinema işletmecileri, eğer destek çıkılmazsa sinema sektöründeki bu krizin önümüzdeki günlerde diğer illerdeki sinema salonlarını da vuracağını belirtiyorlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top