Hesabım
    Türk Filmleri New York’ta!

    Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ve Bir Avuç Deniz New York City Uluslararası Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Filmler ayrıca yarışmalı bölümde pek çok kategoride de adaylar arasında yer alıyor…

    2011 yılının öne çıkan Türk filmlerinden olan, Ali İlhan yönetmenliğinde çekilen ve İtalyan yıldız Claudia Cardinale'yi tekrar sinemada seyretme şansı bulduğumuz Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ve reklam yönetmeni Leyla Yılmaz’ın ilk sinema filmi olan romantik dram Bir Avuç Deniz, New York City Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek.

    Bu sene ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan festivalin yarışmalı bölümünde de yer alan filmler, 18-24 Ağustos arası Tribeca Sinema salonunda seyirciyle buluşacak. Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu (Claudia Cardinale) dallarında yarışırken Bir Avuç Deniz bu kategorilerin yanı sıra En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Ayda Aksel) ve En İyi Kurgu-Senaryo kategorilerinde de diğer adaylar karşısında şans arayacak.

    Kurucusu Roberto Rizzo’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin amacının sinema alanındaki yeni yetenekleri keşfetmek, New York’lular ile bağımsız ve yaratıcı filmleri buluşturmak olduğu belirtiliyor. Açılış galası 18 Ağustos’ta The Hudson Theatre’da gerçekleştirilecek olan festivalin bu senenin misafir ülkesi ise İngiltere. Bu nedenle programda ayın 19’u sadece İngiliz filmlerine ayrılmış durumda.

    Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ayrıca Arnavutluk’un Durres kentinde 27 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen IFS Durres Film Festivali’nde de gösterilecek. Yönetmen Ali İlhan ve baş rol oyuncusu Claudia Cardinale’in de katılacağı festivalin Onur Konuğu ise ünlü yönetmen ve oyuncu Francis Ford Coppola. Yurt dışında bizi temsil eden tüm Türk filmlerine başarılar diliyoruz…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top