Hesabım
    'Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2' Gişede Üçüncü!

    Serinin finali tüm zamanların en fazla kazanan üçüncü ve 2011'in ise en fazla kazanan filmi oldu...

    Harry Potter serisinin final bölümü Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) gişede kazandığı 1.137 milyar dolarla dünya çapında tüm zamanların en fazla hasılat yapan 3. filmi olmayı başardı. Film ayrıca bir ayda 2011'in en fazla kazanan filmi oldu...

    Vizyona girdiği günden bu yana hasılat rekorları kıran ve global bir fenomene dönüşen film, açılış haftasında da 483.2 milyon dolar gişe yapmıştı. James Cameron'ın yönettiği Avatar ($2.78 milyar) ve Titanik (Titanic)'in ($1.84 milyar) arkasına 1 ayda yerleşen film, böylece seriyi efsaneye yakışır bir finalle sonlandırdı.

    Serinin final bölümü dışında en fazla gişe yapan bölümü Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Philosopher's Stone) (2001) 974.8 milyon dolar kazanırken; en az kazanan Harry Potter filmi 796.7 milyon dolarla Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) (2004) oldu.

    Oscar için de çalışmalara başlayan Warner Bros., final bölümüyle Oscar kazanan Yüzüklerin Efendisi serisine benzer bir kampanya ile Akademi'nin dikkatini çekmeye çalışıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top