Hesabım
    Altın Portakal Sergilerinin Merkezinde Kadın Olacak!

    48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında açılacak sergilerin üçü "kadın"a ayrıldı...

    Bu yıl 8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sadece film gösterimleri ve ödülleriyle değil, düzenleyeceği etkinlikleriyle de göz dolduracağa benziyor. Bu yıl “…Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana temasıyla 80'li yılların yerli ve dünya sinemasını merkezine alan festival, düzenleyeceği sergilerle beyazperdeye yeni bir perspektiften bakmayı hedefliyor.

    Festival tarihleri arasında açık olacak olan "Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal", "100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü", "40’ında 40 Kadın" ve "34 Kadın 34 Fotoğraf" sergileriyle kadını odak noktası yapan Altın Portakal, kadının toplumdaki rolünü ve verdiği savaşı sinemasal bir atmosferde ziyaretçilerine sunmayı hedefliyor.

    Bunlardan ilki gazeteci Coşkun Çokyiğit’in hazırladığı "Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal" sergisinin ikinci bölümü, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergilenecek. Sergi, ziyaretçilerini dönemin sinema haberleri üzerinden sinemayla yoğrulmuş tarihi bir yolculuğa çıkartacak.

    "100 Ülke 100 Kadın 100 Öykü" sergisi ise gazeteci ve fotoğrafçı Ramazan Öztürk'ün dünyanın çeşitli ülkelerinde tanık olduğu kadın portrelerinden oluşuyor. Öztürk’ün gazete röportajları ve haber programı için dünyanın değişik noktalarında çektiği bu özel fotoğraflar, kadın portreleri üzerinden ülkelere ayna tutuyor.

    Festival programı içinde yer alan bir başka sergi de gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun farklı yerlerden ve farklı hayat deneyimlerinden gelen 40 kadının hikâyesini anlattığı "40’ında 40 Kadın" sergisi. “Ben Değiştim Her Şey Değişti” mottosuna sahip sergi; aralarında Saba Tümer, Bennu Yıldırımlar gibi ünlülerin de yer aldığı, toplumun farklı kesimlerinden kadınlarla yapılan röportajlarla zenginleşen bir belgesel olarak niteleniyor. Yine Tekelioğlu'nun “40’ında 40 Kadın” kitabı da sergiyle eş zamanlı olarak 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında okuyucuya sunulacak.

    Festivalin kadın odaklı son sergisi ise "34 Kadın 34 Fotoğraf" ismini taşıyor. 34 ünlü kadının kadına yönelik şiddeti dindirmek için objektif karşısına geçtikleri projenin katılımcılarıysa; Berna Laçin, Bennu Yıldırımlar, Ahu Türkpençe, Ayça İnci, Betül Arım, Burcu Kara. "34 Kadın 34 Fotoğraf" projesinin sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre üstlenirken, yapımcılığını ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran ve çekimleri de başarılı fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel gerçekleştirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top