Hesabım
    'Machine Gun Preacher'dan İlk Fragman! [VIDEO]

    İnsanlığı yine tek başına bir beyaz adam kurtaracak...

    Marc Forster'ın yönettiği, başrolünde Gerard Butler'ın olduğu ve hikâyesi gerçek olaylara dayanan Machine Gun Preacher'ın ilk fragmanı yayınlandı. Sam Childers isimli eski bir çete üyesinin Tanrı'yı bulduktan sonra Sudan'a gidip yetim çocuklar için savaşıp onlara bir yetimhane kurmasını konu alan filmin kadrosunda Butler'a eşi rolünde Michelle Monaghan, arkadaşı rolünde Michael Shannon ve kızı rolünde Madeline Carroll ve özgürlük savaşçısı rolünde Souleymane Sy Savane eşlik ediyor.

    Lütfen Beni Öldürme (Stranger Than Fiction), Uçurtma Avcısı (The Kite Runner) ve Quantum of Solace (Quantum Of Solace) gibi kalburüstü filmlerin yönetmeni Forster'ın Jason Keller'in yazdığı senaryodan uyarladığı film aynı zamanda bu yıl Toronto Film Festivali gala programında bulunuyor.

    Hell’s Angel üyesi bir uyuşturucu satıcısıyken birden içi Tanrı sevgisiyle dolan ve Sudan'a bir iyi niyet elçisiymiş gibi gidip elinde bazukayla yetimleri koruyan Sam Childers rolüyle Butler, Sudan'ın ve bugün neredeyse tüm Afrika'nın neden bu halde olduğunu bile araştırma gereği duymayan emperyalist beyaz adamın vicdanını rahatlattığı klişe bir rolle fena olmayan bir performans sergilemiş gözüküyor. Özellikle "Umut En Güçlü Silahtır" sloganıyla fazlasıyla ajitasyon yüklü posteri de görünce, insan Nietzsche'nin "Umut kötülüklerin en kötüsüdür çünkü işkenceyi uzatır" sözünü hatırlamadan edemiyor.

    Machine Gun Preacher ABD'de 23 Eylül 2011'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top