Hesabım
    Napster'ın Yükselişi ve Düşüşü!

    Başı davalardan kurtulmayan bir dönemin en ünlü dosya paylaşım programı Napster'ın öyküsü belgesel oluyor...

    Sosyal Ağ (The Social Network)'ın gişede sağladığı başarının ardından, filmin açtığı yoldan gelmesi muhtemel aynı tarz dramalar hız kazanmıştı. Daha önce Google'ı beyazperdeye taşımaya hazırlanan Hollywood'da şimdi de Internet'te dosya paylaşım çılgınlığını başlatan efsane program Napster'ın öyküsü film olma yolunda.

    Kötü bir üne sahip programı ve çevresinde dönen olayları beyazperdeye taşıyacak isimse daha çok televizyondan tanınan Alex Winter. Filmin, müzik kanalı VH1'ın da desteklediği bir belgesel olması planlanıyor. Shawn Fanning'in üniversitedeyken yarattığı Napster isimli dosya paylaşım teknolojisinin yükselişini ve düşüşünü anlatacak olan belgesel; müzik, film ve diğer her şeyin paylaşımıyla birlikte dünyanın nasıl değiştiğine odaklanacak. Herşeyin parmak uçlarımıza bir tık uzakta olduğu yeni dünyanın kıvılcımını ateşleyen, bugün Facebook'tan WikiLeaks'e uzanan teknolojik yaratıcılığın başlangıç noktasını oluşturan Napster, yönetmeni Winter'a göre "büyüleyici bir insanlık hikâyesi".

    Fanning'e olduğu kadar Metallica'dan Lars Ulrich'e de aynı mesafede duracak olan belgeselin şu an senaryo aşamasında olduğu, konuya dahil kişilerle görüşmelerin sürdüğü söyleniyor. Haliyle filmi görmek için önümüzde daha uzun bir zaman var...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top