Hesabım
    Çin Seddi'nin Arkasındaki Sır Aralanıyor!

    ABD ve Çin ortak yapımı 'The Great Wall'un yönetmenliğini Edward Zwick yapacak...

    Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) ve Man of Steel filmleriyle yakında Batı'yı ele geçirecek olan Legendary Pictures stüdyosu, bu başarısını okyanus ötesine de taşımaya hazırlanıyor. Hong Kong merkezli Legendary East stüdyosuyla Uzak Doğu merkezli ilk ortak projesini gerçekleştirmeye hazırlanan şirket, Son Samuray (The Last Samurai)'dan tanıdığımız Edward Zwick'in yönetmesi beklenen Çin Seddi projesi The Great Wall için görüşmelere başladı.

    İnsanlığın elinden çıkan en muazzam yapılardan biri olan Çin Seddi'nin arkasındaki gizeme odaklanacak olan filmin senaryosu, World War Z'nin yazarı Max Brooks ve Legendary Entertainment'in başkanı Thomas Tull'un öyküsünden yönetmen Zwick ve yönetmenin daha önce de çalıştığı Marshall Herskovitz tarafından kaleme alınacak.

    Çin ulusal sinemasının aşırı milliyetçi tavrı göz önüne alındığında Çin kaynaklı yüksek bütçeli projelerde ülkeye ve geçmişine dair övünç kaynakları bulmak artık sıradanlaştı. Yavaş yavaş Hollywood'la kurduğu bağ da göz önüne alındığında (Christian Bale'in başrolde olduğu ve çekimleri devam eden Çin yapımı Heroes of Nanking ve Keanu Reeves'in yöneteceği Man of Tai Chi projelerini de sayarsak), ekonomik üstünlüğünü kültürel bir tanıtım atağına dönüştüren ve bunu yaparken de hiçbir masraftan kaçınmayan süper güç Çin'in bu yolda attığı adımlar, hem kendisi hem de Çin pazarına dahil olmakta zorlanan Hollywood'un elini güçlendiriyor. Yani iki taraf için de bir kazan-kazan durumu söz konusu.

    Yönetmen Zwick; Son Samuray (The Last Samurai), Kanlı Elmas (Blood Diamond) ve Defiance (Defiance) gibi filmleriyle The Great Wall gibi tarihi epik bir hikâyenin altından kalkacağını göstermiş Oscarlı bir yönetmen. Bu yönüyle beklentiler yüksek. Hatta The Great Wall nedeniyle yönetmenin American Assassin isimli ajan projesini bile rafa kaldırması gündemde.

    Oyuncu kadrosunda Çinli yıldızların da bulunması muhtemel projenin detayları yakın zamanda belli olacaktır...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top