Hesabım
    Coppola'dan Fransa Tarihi

    Versailles sarayına Kirsten Dunst layık

    Bir Konuşabilse ile Oscar adayı olan Sofia Coppola da tarihi filmler akımına kapıldı. 1789 Fransa Devrimi'ni, bu süreçte idam edilen kraliçe Marie-Antoinette ve kral XVI. Louis'nin hayatlarını, kraliçenin adıyla anılan film ile Coppola'dan seyredeceğiz.

    Avusturya'dan Fransa'ya evlilik nedeniyle gelen ve dört yıl içinde Fransa kraliçesi olan Marie-Antoinette, başlayan devrimci hareketlerde halka karşı tavır almış ve yabancı ülkelerden ülkesindeki isyanı bastırabilmek için yardım istemişti. 1789'da Fransız devrimi gerçekleşince ülke sırlarını yabancı devletlere aktardığı gerekçesiyle XVI. Louis ile beraber vatan hainliği suçuyla tutuklanan kraliçe yargılanmadan 1793'te giyotinle halkın önünde idam edilmişti.

    Dünya tarihine damga vurmuş isimlerden biri olan kraliçeyi Kirsten Dunst, XVI: Louis'yi ise Jason Schwartzman canlandıracak.

    Coppola filmin çekimlerine şubat ayında Fransa'da başlayacak. Çok heyecanlı olduğunu belirten yönetmen ''Her zaman Marie-Antoinette'in ve Versailles Sarayı'nın çöküş hikayesini çok sevdim'' dedi. Biz de Coppola'nın kendine özgü tarzını seviyoruz ve yönetmen, hikayesini de kendi yazdığı filmin hakkını verebilecek mi beraber göreceğiz

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top