Hesabım
    Cafer Panahi Altın Portakal'a Davet Edildi!

    İranlı ünlü yönetmenler Cafer Panahi ve Mojtaba Mirtahmasb, Altın Portakal Film Festivali'ne davet edildi...

    İran'daki yönetime karşı takındığı muhalif tavrı nedeniyle 6 yıl hapis 20 yıl sinema yasağı cezasına çarptırılan İran Sinemasının yetiştirdiği önemli yönetmenlerden Jafar Panahi ve Mojtaba Mirtahmasb, 48. Altın Portakal Film Festivali'ne davet edildi. Festival yönetimi ayrıca İran Hükümet yetkililerine de başvurarak Panahi'nin festivale katılabilmesi için hapis cezasının, yurtdışına çıkma ve uluslararası festivallere katılma yasağının kaldırılmasını isteyecek.

    Cezası nedeniyle jüri üyeliğine davet edildiği 63. Cannes Film Festivali'ne ve yine aynı nedenlerle 61. Berlin ve 67. Venedik Film Festivallerine katılamayan Panahi, İran Yeni Dalga Sinemasının en etkili yönetmenlerinden biri olarak biliniyor. Panahi daha önce 44. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali (2007) Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda jüri başkanlığı yapmıştı.

    Festivale davet edilen diğer isimse, festivalde gösterilecek olan ve yönetmenin hapiste temyiz sonucunu bekleyerek geçirdiği günlerini anlatan "This Is Not A Film / Bu Bir Film Değil"i Panahi ile birlikte yöneten Mojtaba Mirtahmasb. Çok kısıtlı olanaklarla çekilen film, "flash disk"le yurtdışına çıkarılıp Cannes'da gösterim şansı yakalamayı başarmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top