Hesabım
    Stüdyo Ghibli Yeni Animasyonlarla Geliyor!

    Stüdyonun kurucularından Isao Takahata uzun bir aradan sonra yeni bir projeyle geliyor...

    Son olarak Aşırıcılar (Kari-gurashi no Arietti) ile sinemalara konuk olan Stüdyo Ghibli'nin kurucuları önümüzdeki dönem iki yeni projeyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Grave of the Fireflies (Hotaru No Haka) ve Heisei tanuki gassen pompoko (Pom Poko) gibi animasyonların yönetmeni olarak tanıdığımız ve aynı zamanda stüdyonun ortak kurucularından olan Isao Takahata, Tokya Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, bir diğer usta Hayao Miyazaki ile birlikte yeni projeler üzerinde çalıştığını ilk ağızdan doğruladı.

    1999'dan beri film yönetmeyen Takahata'nın üzerinde çalıştığı proje, Taketori Monogatari isimli bir Japon halk masalından uyarlanacak. 10. yüzyılda geçen bu masal, bir bambu ağacının içinde bebek olarak bulunan prenses Kaguya'nın hayatını anlatacak. 1992 tarihli Kızıl Kanatlar (Kurenai no buta)'ın devam filmi Porco Rosso: The Last Sortie üzerinde çalıştığı bilinen Miyazaki'nin ilgilendiği yeni projesi ise bir "otobiyografi" olarak açıklandı. Fakat detaylarına değinilmeyen bu otobiyografinin yönetmenin kendisine mi ait olacağı yoksa başka bir ismin otobiyografisinden mi uyarlanacağı şimdilik belli değil. Çağımızın en yaratıcı isimlerinden Miyazaki'nin hayatını yine Miyazaki'nin gözlerinden izlemek heyecan verici gözüküyor...

    Stüdyonun son çalışması, Hayao Miyazaki'nin oğlu Goro Miyazaki tarafından yönetilen From Up On Poppy Hill (Kokuriko-zaka kara), önümüzdeki günlerde Toronto Film Festivali'nde seyirci karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top