Hesabım
    Ankara'da Çılgın Bir Festival: FANTASTURKA!

    Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, 23-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara'da olacak...

    23-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara, 'çılgın' bir film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Son dönemde pek çok yerli film festivaline sahne olan Türkiye'de, pusulasını Türk sinemasının bilim-kurgu, korku, gerilim, polisiye, western, kahramanlık fantezisi gibi türlerine çeviren FANTASTURKA / 1’inci Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, uzun ve kısa metrajlı filmlerden oluşacak yaklaşık 30 filmlik seçkiyi türün ülkemizdeki en önemli ustalarıyla düzenlenecek söyleşilerle perçinleyecek... Festival ayrıca, “yaşayan birer efsane”ye dönüşen bu sanatçıları “Hayat Boyu Başarı Ödülleri”yle onurlandıracak.

    Festivale katılacak konuk sanatçılardan biri olan ve Yeşilçam’a yaklaşık 40 yıl boyunca büyük emekleri geçmiş bulunan yapımcı, yönetmen ve senarist Çetin İnanç, 23-25 Eylül tarihleri arasında Fantasturka'da olacak. 1982 tarihli “Dünyayı Kurtaran Adam (Dünyayi Kurtaran Adam - Turkish Star Wars)” filmiyle efsaneleşen 72 yaşındaki usta isim, izleyicilerin de katılımıyla geniş çaplı bir fantastik sinema söyleşisi gerçekleştirecek.

    Fantasturka’nın yurtdışı konukları arasında ise, Türk filmlerine olan ilgisiyle tanınan ve onları yeryüzündeki diğer sinemaseverlerle buluşturabilmek için 2000’li yılların başlarından bu yana takdire değer bir çaba gösteren fantastik sinema gönüllüsü Yunan Vassilis Barounis bulunuyor. Festivalin onur konuklarından olan Barounis, üzücü sağlık koşulları nedeniyle Ankara’daki buluşmaya bizzat katılamayacak da olsa, salonda kurulacak olan bir “video konferans” sistemiyle festivalde yer alması planlanıyor.

    Fantastik Türk sinemasının büyük emekçilerinden merhum sinema yazarı, sinema tarihi araştırmacısı, karikatürist ve kısa filmci Metin Demirhan’ın hatırasına düzenlenecek olan festivale katılacak olan bütün emektar sanatçılara, şimdiye kadar Türk sinemasına verdikleri unutulmaz emekler için kapanış töreninde birer “Hayat Boyu Başarı Ödülü” sunulacak.

    23 Ekim Cuma günü Ankara-Kızılırmak Sineması’nın 4 numaralı salonundaki film gösterileriyle başlayacak olan festival, 25 Eylül Pazar akşamı aynı sinema kompleksinin büyük salonundaki ödül töreniyle sona erecek.

    Detaylı bilgi: http://goo.gl/B7ZE4

    İstanbul: Festival Danışmanı Ali Murat Güven / alimuratg@yahoo.com

    Ankara: Organizasyon Ekibi / fantastikfantasturka@gmail.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top