Hesabım
    Altın Aslan Faust'a Gitti!

    68. Venedik Film Festivali'nin büyük ödülüne Alexander Sokurov'un ''Faust'' filmi uzandı...

    Venedik Film Festivali'nin kapanışı dün gece gerçekleştirilen ödül töreni ile gerçekleştirildi. Usta rus yönetmen Alexandre Sokurov'un imza attığı son uzun metrajlı filmi Faust 21 film arasından Altın Aslan'a uzanırken, Gümüş Aslan olarak nitelendirilen En İyi Yönetmen ödülüne ise Çinli yönetmen ve senarist Shangjun Cai aldı. Çin sineması yükselen başarısını kadın oyuncu dalında da gösterdi.

    Geçtiğimiz sene  son filmi Siyah Kuğu (Black Swan) ile büyük sükse yakalayan ve son zamanlarda adı pek çok farklı film projesinde geçen yönetmen Darren Aronofsky'nin başkanlığını yaptığı jüri, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Tao Jie filmindeki rolüyle Çinli oyuncu Deanie Yip aldı. En İyi Erkek Oyuncu ödülüne ise önümüzdeki günlerde Haywire ve A Dangerous Method filmleriyle izleyeceğimiz İrlandalı aktör Michael Fassbender layık görüldü. İtalyan yönetmen ve senarist Emanuele Crialese'nin imza attığı son işi Terraferma dünya prömiyerini Venedik'te yaptıktan sonra Jüri Özel Ödülü'ne uzandı.

    Sokurov'un ülkemizde de seyretme şansı bulduğumuz Aleksandra filminden sonra çektiği ve "dünyanın sırrına haiz olmak için" şeytana ruhunu satan insanoğlunun hikayesinin anlatıldığı Almanca eser Faust'un yeni bir uyarlaması olan Faust filminin dünya prömiyerinin de Venedik'te yapıldığını hatırlatalım. 2010 yapımı bu filmi umuyoruz ki en kısa zamanda festivallerde ve vizyonda seyretme fırsatını yakalarız.

    Bu sene yerli sinemamız her hangi bir yapım ile Venedik'te ödül alamazken, "İlk Eser" kategorisindeki jüri üyeleri arasında oyuncumuz Serra Yılmaz da yer aldı. Geçtiğimiz sene ise Seren Yüce'nin Çoğunluk filmi Geleceğin Aslanı ödülüne uzanmıştı. Altın Aslan ödülü ise son yıllarda yıldızı iyice parlatılan Sofia Coppola'nın yönettiği Başka Bir Yerde (Somewhere)'ye gitmişti. Venedik Film Festivali, Cannes ve Berlin'den sonra Avrupa kıtasının en önemli üçüncü film festivali olarak görülüyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top