Hesabım
    Akademisyenler Adana’yı Kuşatacak

    Bu sene 17 – 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Altın Koza Film Festivali için 40’a yakın yerli ve yabancı akademisyen Adana’ya gelecek…

    Çukurova’nın en önemli kültürel etkinliklerinden olan Altın Koza Film Festivali sadece film gösterimleriyle değil, festival süresince düzenlenen sinema etkinlikleriyle de sinemaseverlere kapılarını açıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre bu sene Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi festivalin akademik yönüyle öne çıkan en önemli girişimi.

    Onursal Başkanlığını yönetmenlerin yönetmeni olarak bilinen yerli sinemamızın kilometre taşlarından Ömer Lütfi Akad ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır’ın üstlendiği, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü’nün yürütücülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi için yurtiçinden ve yurtdışından 40’a yakın sinema araştırmacısı bir araya gelecek.

    'Türkiye Sineması: Türkiye’den ve Dünya’dan Bakışlar’ başlığı altında belirlenen temasıyla 21 – 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre etkinlikleri arasında “Türkiye Sineması’nda Hukuki ve Ekonomik Sorunlar”, “Türkiye Sineması’nda Türler”, “Yönetmenler Üzerinden Türkiye Sineması’na Bakmak”, “Türkiye Sineması’nda Politik Anlatının Yeri ve Sorunları”, “Son Dönem Türkiye Sineması’na Dair Film Okumaları” ve “Geçmişten Günümüze Değişimin İzleri” gibi oturumlar düzenlenecek. 24 Eylül Cumartesi günü ise “Yılmaz Güney Özel Oturumu” ve “Türkiye Sineması’nın Bugünü ve Geleceği” başlıklı forumla kongrenin kapanışı yapılacak.

    Kongrede sunulan bildirilerin, festival kapsamında kitaplaştırılarak yayınlanması da planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top