Hesabım
    Tayland Yapımı '13: Game of Death' Yeniden Çevriliyor!

    Yönetmen koltuğunda Daniel Stamm var...

    Son dönem 'buluntu film' (Found footage) örneklerinden Son Ayin (The Last Exorcism)'in (yeri gelmişken devam filminin yolda olduğunu belirtelim) yönetmeni Daniel Stamm korku türünden ayrılacak gibi durmuyor. Her gün yeni bir yeniden çevrim projesinin geldiği okyanusun öte tarafında, Stamm da Tayland yapımı korku-gerilim '13 Oyun (13 game Sayawng)'u İngilizce çekme peşinde.

    Fantasia Festivali'nde En İyi Asya Filmi seçilen 13 Oyun (13 game Sayawng) ya da diğer adıyla '13 Beloved', psikolojik gerilim ve korku-komediyi harmanlayan ilginç bir çalışma. Bilinmeyen bir telefonla birlikte kendini tehlikeli ve kanlı bir oyunun içinde bulan bir adam, 13 aşamalı bu oyunda milyonlarca para kazanmak uğruna tüm sınırları zorlamaya başlar...

    Testere (Saw), Truman Show ve Oyun (The Game) gibi filmlerin bir karışımı olarak nitelenen, özellikle yurtdışında fazlasıyla tutulan popüler kültür 'reality show' mantığının ulaştığı rating ve para hırsını ve geri dönüşü olmayan bir gözü dönmüşlüğü kara-komedi özellikleri taşıyan bir dille perdeye taşıyan 13 Oyun (13 game Sayawng), kökünde yönetmen Chukiat Sakveerakul'un Tay toplumunda gördüğü 'maddeciliğin' bir yansıması olarak ortaya çıkmıştı. 2007'de yeniden çevrim haklarını satın alan Weinstein Stüdyosu'nun bugün Daniel Stamm'a emanet ettiği yeni projeyse, bakalım hangi toplumun hangi sorununa değinecek?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top