Hesabım
    Malatya Film Festivali Sınırların Ötesine Geçiyor

    Bu sene ikincisi kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışmalı bölümüne Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisi de eklendi…

    Malatya Valisi Ulvi Saran’ın öncülüğünde, Malatya Valiliği’nin katkılarıyla ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu sene ikinci kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, bu sefer uluslararası sinemayı da yarışmalı bölümünde kucaklamaya hazırlanıyor. 18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Uluslararası Uzun Metraj Film yarışması bu senin yeniliği olacak ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik dallarında ödüller dağıtılacak.

    Ulusal ve Uluslararası yarışma için başvurular 23 Eylül 2011’e kadar devam ediyor.

    Festivalde dağıtılacak ödüllendire gelince:

    En İyi Yabancı Film                          15 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    En iyi Yabancı Yönetmen                 5 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    En İyi Senaryo                                3 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    En İyi Kadın Oyuncu                        3 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    En İyi Erkek Oyuncu                        3 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    En İyi Müzik                                     3 Bin Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

    Bir haftalık festival boyunca 80’i uzun metrajlı olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 150’ye yakın sinema filmi sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Programda 2011’de çekilen yapımların yanı sıra, usta sinemacıların son işleri, yeni nesil genç yönetmenlerin ilk filmleri de yer alacak. Gösterimlerin ardında çeşitli söyleşiler de düzenlenecek.

    MUFF, gösterilecek filmlerin yanı sıra sinema etkinlikleriyle Malatyalılara sanat dolu bir hafta sunacak. Ücretsiz sinema atölyeleri, sergiler, panel ve söyleşilerle gençleri sinemaya çekmeyi hedefleyen etkinlikler arasında. Festivalin kapanışı ise 24 Kasım Perşembe gecesi düzenlenecek olan Ödül Töreni ile yapılacak.

    Başvuru ve detaylı bilgi için festivalin resmi internet sitesini http://www.malatyafilmfest.org.tr ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top