Hesabım
    Beyazperdede Hemingway

    Bu sefer hikayeleri değil kendisi<br /><br />

    Romanlarından pek çok uyarlamayı sinemada seyretmeye alışık olduğumuz Ernest Hemingway'in hayatı beyazperdeye taşınıyor. James Gandolfini'nin Hemingway'i canlandıracağı filmde yazarın ömrü boyunca unutamadığı aşkı Martha Gellhorn rolünde Robin Wright Penn'i izleyeceğiz.

    1889-1961 yılları arasında yaşayan yazarın hayatının1936-1945 arasındaki dönemini izleyeceğimiz filmde, Hemingway'in, savaş muhabiri Gellhorn'la olan ilişkisi ana tema olacak. Gellhorn karakterinin bu kadar önemli olmasının sebebi ise yazarın hayatında O'nu terk edebilmiş tek kadın olarak tanınması.

    Onyedi yaşında gazetecilik yapmaya başlayarak yazarlık yolunda ilk adımları atan Hemingway, 1.Dünya Savaşı sırasında Amerika savaşa girmeden önce İtalyan ordusunda gönüllü askerlik yapmıştı. Daha sonra uzun bir dönem Paris'te yaşayan yazar, romanlarında daha çok askerler ve avcıları baş kahraman yaptı. Umudunu ve cesaretini kaybetmiş, kendi tabiriyle küçük insanların hikayelerini anlatan yazarın Silahlara Veda, İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Çanlar Kimin İçin Çalıyor gibi pek çok ünlü romanı var. Yazar hiçbir zaman açık açık söylememiş olsa da, Çanlar Kimin İçin Çalıyor'u Gellhorn'dan etkilenerek yazdığı tahmin ediliyor.

    Senaryosunu Barbara Turner'ın yazdığı film için uygun bir yönetmen arayışına girilmiş bile. Film, 8 MM ve Meksikalı'dan tanıdığımız Gandolfini'nin Robin Wright Penn ile ilk çalışması olmayacak. İki oyuncuyu daha önce O Çok Sevimli'de bir arada izlemiştik.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top