Hesabım
    Maskeli Kahraman Zorro Geri mi Dönüyor?

    Sony ve Columbia Pictures stüdyoları yeni Zorro projesi için senaryo çalışmalarına başladı...

    Zorro'nun sinemada kılıcıyla attığı Z imzasını en son 2005'te, Catherine Zeta-Jones ve Antonio Banderas'ın başrolde olduğu Zorro Efsanesi (The Legend of Zorro)'nde görmüştük. Aradan geçen zamanda sessizliğe gömülen maskeli kahramanı tekrar canlandırmak için kolları sıvayan Sony, yazar Johnston McCulley'in yarattığı bu efsanevi kahramanı ünlü yazar Isabel Allende'nin ülkemizde Zorro Efsanenin Başlangıcı ismiyle yayınlanan kitabından tekrar beyazperdeye taşıyacak.

    Süper-güçleri olmayan insani süper-kahramanların en önemlilerinden biri sayılan Zorro, döneminin kötülerine karşı kılıcıyla savaşan, bu yaparken de eğlenceli, komik ve tabii ki romantik maceralara atılmaktan çekinmeyen bir kurgu kahraman olarak tanınıyor. 1998 tarihli sinema uyarlamasında Anthony Hopkins'in de hayat verdiği Zorro'nun maskesinin ardındaki isim ise, Allende'nin romanında da olduğu gibi Diego de la Vega.

    Senaryo çalışmalarına hız veren Sony ve Columbia Pictures stüdyoları, bu göreve dizi dünyasından tanınan iki ismi, Matthew Federman ve Stephen Scaia'yı getirdi. Projenin devam filminden ziyade efsaneyi yeni baştan ele alacağı düşünülürse, Zorro'da maskelenmiş yeni bir yüz göreceğiz demektir. Önümüzdeki günlerde yeni bir Üç Silahşörler (The Three Musketeers) uyarlamasıyla şenlenecek sinema salonlarında yeni bir Zorro uyarlaması da görmek ister miydiniz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top