Hesabım
    Enigma'yı Kıran Adam Film Oluyor!

    Ünlü matematikçi Alan Turing'i anlatacak olan projede Leonardo DiCaprio'nun oynaması planlanıyor...

    Matematiği ve şifre çözme sanatını beyazperdeye taşıyan Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) ve Enigma gibi son dönem örneklerden sonra, Warner Bros. yine aynı temalara sahip yeni bir senaryoyu sinemaya taşımak için kolları sıvadı. Matematikçi Alan Turing'i merkezine alan The Imitation Game isimli senaryo için senarist Graham Moore'a yedi hanelik bir çek kesen stüdyo, başrol için ikonlaşmış isimleri canlandırmada usta Leonardo DiCaprio ile de görüşmelere başladı.

    Matematikçiler, kırdıkları şifrelerle II. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirdiler. Bunda en önemli paya sahip isimlerin başında da, İngiliz matematikçi Alan Turing geliyor. Yüzyılın en büyük beyinlerinden biri olan ve ismini Naziler'in savaşta kullandıkları ünlü Enigma şifreleme sistemini kırarak duyuran Turing, modern kriptolojinin ve bilgisayar bilimlerinin babası olarak biliniyor. Turing'in başrolde olduğu senaryo hakkında henüz detaylar bilinmiyor, fakat dolaşan dedikodular, yedi hanelik bir rakamı sonuna kadar hak eden sağlam bir hikâye ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

    Projenin yönetmen koltuğuna oturması düşünülen isimse, A Beautiful Mind'la En İyi Yönetmen Oscar'ı kazanan Ron Howard. Fakat henüz resmi olarak ne Howard'dan ne de DiCaprio'dan konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. Eşcinsel olduğunu gizlemek zorunda kalan, daha sonra ise hapis cezası ile kimyasal kastrasyon arasında seçim yapmak zorunda bırakılan ve siyanürlü elma ile intihar ettiği güne dek östrojen hormonu enjekte edilerek işkenceye uğrayan; nihayetinde 2009 yılında İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından itibarı iade edilen ve devlet adına özür dilenen Turing'in hayatı tam bir film gibi... Akademinin sevdiği türden bir konuya sahip projenin, üstüne bir de bu kadroyla çekilirse eğer, Oscar alması işten bile değil...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top