Hesabım
    Uzakdoğu İşgali Sürüyor

    Spielberg de Kaplan ve Ejderha'nın yıldızlarına göz koydu

    Hollywood'u kasıp kavuran Uzakdoğu fırtınası hızını kesmemekte kararlı. Dünyanın en pahalı filmi Göz olmak üzere bir çok filmin yönetmenini Hollywood'a transfer etmişti. Sadece boş aksiyon içermeyen bol felsefi öğelerle süslü Kaplan ve Ejderha, Kahraman gibi filmler de çok beğenilince sıra Uzakdoğu yollarını arşınlamaya gelmiş ve Tom Cruise'un başrolde oynadığı Son Samuray çekilmişti.

    Herhalde Spielberg gibi bir dahi de bu yeni akımı kaçırmak istemedi ve büyük ihtimalle yoğunluğundan ötürü, kendi yönetmenliğini yapamasa da, bir Uzakdoğu filmi yapmaya karar Verdi. Rob Marshall'ın yönetmenliğini yapacağı Memoirs of a Geisha, Arthur Golden'in romanından, Ron Bass, Akiva Goldsman ve Robin Swicord gibi kalabalık bir ekip tarafından senaryolaştırılacak.

    Japonya'da ufak bir balıkçı köyünde yetim olarak büyüyen Sayuri geyşalığı öğrenebilmesi için büyük şehre gönderir ve genç kızın bütün hayatı değişir. Kaplan ve Ejderha ile tanıdığımız genç yıldız Zang Ziyi filmde Sayuri'yi canlandıracak. Son Samuray'la Tom Cruise gibi bir yıldızın karşısında başarılı bir performans sergilemiş olan Ken Watanabe ise filmin baş erkek kahramanı. Geyşa'nın diğer oyuncuları ise Gang Li, Michelle Yeah, Yuki Kudo ve Koji Yakusho.

    Senaryo çalışması biter bitmez, yani önümüzdeki ay, filmin çekimlerine Los Angeles ve tabi ki Japonya'da başlanıyor. Doğu batı sentezinde geçecek hikayeyi merakla bekleyenler, Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin hiçbir gelişmeyi kaçırmayın.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top