Hesabım
    'Kayıp Sembol' Uyarlamasında Mark Romanek Sesleri

    Dan Brown'ın son kitabı da film oluyor...

    1985 tarihli ilk yönetmenlik denemesi 'Static'ten sonra kendisini iyice klip dünyasına veren ve Baskı (One hour photo) ile stilize sinema dilini beyazperdenin hizmetine sunan Mark Romanek, son olarak yazar Kazuo Ishiguro'nun aynı isimli romanından sinemaya uyarladığı Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) ile iyi bir çıkış yakalamıştı. Yönetmenin ismi şimdi, Dan Brown'ın The Lost Symbol (Kayıp Sembol) kitabını uyarlaması muhtemel yönetmenler arasında geçiyor.

    Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code) ve hemen ardından gelen Melekler ve Şeytanlar (Angels & Demons) ile popülerliğini Hollywood'a taşıyan Brown'ın (kitabın 2009'da çıktığı ve Amerika'da geçtiği düşünülürse geç bile kalınmış) Kayıp Sembol romanı, nihayet beyazperde yolunda. Daha önceki filmlerin yönetmeni Ron Howard'ın bu sefer yapımcı olarak görev alacağı projeyi yönetmesi düşünülen adaylar arasında öne çıkan isim Romanek gibi gözüküyor. Robert Langdon'ın üçüncü macerası olan Kayıp Sembol; okuyucusunu masonik sırlar, saklı kalmış bir tarih, semboller ve gizli dünyalar arasında gezintiye çıkaran sürükleyici bir macera.

    Uyarlama senaryosu üzerinde bizzat yazar Dan Brown'ın çalıştığı proje konusunda henüz Romanek'le ve filmde rol alması düşünülen Tom Hanks'le resmi bir söz kesilmiş değil, haliyle çekim takviminin de belli olmadığı proje hakkında gelişmeleri beklemekte fayda var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top