Hesabım
    Türsak Sinema Seminerlerine Kayıtlar Devam Ediyor

    Sektörün en usta isimlerinin seminer vereceği 35. dönemin başlamasına çok az kaldı...

    Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı, bilinen adıyla TÜRSAK tarafından17 yıldan beri aralıksız olarak sürdürülen TÜRSAK Sinema Seminerleri etkinliğine kayıtlar ekim ayı başından beri devam ediyor. Sınırlı kontenjanın olduğu seminerler 12 Kasım 2011 cumartesi günü sinema araştırmacası ve öğretim görevlisi Burçak Evren'in vereceği Dünya Sinema tarihine genel bakış semineri ile başlayacak. 35. Dönem eğitimleri 18 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek.

    Sinema sektörünün profesyonelleri, film çalışmaları alanında uzmanlaşmış akademisyenler ve sinema sanatçıları tarafından verilen seminerler sinemayı hem kuramsal, hem de teknik-pratik açısından ele alıyor. Seminerler verecek sinemacılar arasında Zeki Demirkubuz (Senaryo), Uğur İçbak (Aydınlatma Tekniği ve Işık Bilgisi), Güven Kıraç (Oyunculuk Atölyesi),  Sinan Toğrul (Video Kameraları), Zeynep Özbatur Atakan (Film Yapım Süreci), Ziya Öztan (Film Yönetiminin Temel İlkeleri) gibi önemli isimler yer alırken, Yekta Kopan Bir Filmin Hikâyesini Kurmak, Alper Maral (Sinemada Müzik ve Ses Kayıt Teknikleri),  Doğan Sarıgüzel (Sinema Kameraları ve Objektifler), Mustafa Preşeva (Sinemada Kurgunun Temel ilkeleri), Muzaffer Hiçdurmaz (Sinemada Kurgu Tekniği Stüdyo-Seslendirme Post Production), M.Ziya Ülkenciler ve Atilla Dorsay (Sinemada Sanat Yönetimi ve  Film Eleştirmenliği) ve Mehmet Açar (Sinema Kuramları ve Film Çözümlemesi) 3 aylık seminer programı boyunca ders verecek önemli sinema adamları.

    Detaylı seminer programı ve kayıt için Türsak'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Her seminer kontenjanı 50 kişilik olduğundan halen kayıt yaptırmamış olanların elini çabuk tutmasında yarar var...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top