Hesabım
    'Dünyada Bir Gün' YouTube'da Gösterimde!

    192 ülkeden gönderilen 80.000'den fazla ve toplamda 4.500 saati bulan kısa filmlerden oluşturulan belgesel seyirci karşısında...

    Geçtiğimiz Temmuz ayında, 5. yaşını kutlayan YouTube, Oscar ödüllü yönetmen Kevin Macdonald'ın önderliğinde ve Ridley Scott'ın yapımcılığında çekilecek bir belgesel için tüm dünyadan kısa filmcilere bir çağrı yapmıştı: 24 Temmuz 2010 tarihinde yaşananları filme çekin ve YouTube'a yükleyin! Bu çağrı, 192 ülkeden gönderilen 80.000'den fazla ve toplamda 4.500 saati bulan devasa bir kısa film arşivine dönüştü. Yönetmen Kevin Macdonald'ın bu filmleri tekrar kurgulayarak oluşturduğu 90 dakikalık Life in a Day (Dünyada Bir Gün) belgeseli işte böyle doğdu.

    İlk gösterimini Sundance Film Festivali'nde yapan ve geçtiğimiz sene 24 Temmuz'da yaşananları "antropolojik bir çalışma" şeklinde beyazperdeye taşıyan bu ilginç belgesel Filmekimi 2011 kapsamında ülkemizde de gösterilmişti. Sıradan dediğimiz hayatın döngüsü içinde olağanüstü anlara tanıklık eden kolaj, yedinci sanatın ender bulunan bütünlüklü kurgularından birine sahip.

    Dünyanın farklı yerlerinden 25 farklı insanın, günlük hayatına ve duygularına dahil olduğumuz belgeselin 8 Kasım'da çıkacak DVD'sini beklemek istemeyenler, Dünyada Bir Gün'ü (maalesef Türkçenin dahil olmadığı) 22 farklı dil seçeneğiyle YouTube bağlantısından ya da aşağıdan izleyebilirsiniz:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top