Hesabım
    Elif Şafak'ın Filme Özel Yazısı!

    9 Aralık 2011'de vizyona girecek Yangın Var filmi için ünlü yazar Elif Şafak özel olarak bir yazı kaleme aldı....

    Türkiye’de ilk kez bir sinema filmine e-dergi hazırlayan filmin yapım şirketi Yol Sinema, konuya uygun olarak ‘Aşk ve Yol’ üzerine Elif Şafak’ın yazısını ilk sayıda okurlarına ulaştırıyor. http://www.yanginvarfilm.com/dergi/ adresinden okunabilecek olan yazısında Elif Şafak, ‘Her aşk bir yolculuktur aslında. Ve her yolculuk değişim demektir; değişebilmek tepeden tırnağa’ diyerek başladığı yazısında filmin konusunu kendi üslubuyla anlatıyor…

    9 Aralık’a kadar dört sayı çıkacak olan e-dergide, filmle ve oyuncularla ilgili eğlenceli yazılar bulunuyor. Filmde Osman Sonant’ın canlandırdığı Koşman’a, uzun kamyon yolculuğunda aşık olan Asya karakterini Nesrin Cavadzade canlandırıyor. Selvi Boylum Al Yazmalım'a göndermelerde bulunan filmde Nesrin Cavadzade ve Osman Sonant’ın dışında Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer gibi ünlü oyuncular da kamera karşısına geçti.

    Elif Şafak'ın yazısından bir alıntı:

    Her aşk bir yolculuktur aslında. Ve her yolculuk değişim demektir; değişebilmek tepeden tırnağa.......

    Diyarbakırlı Asya ile Trabzonlu Koşman. İsimleri, geçmişleri, fikirleri farklı ama ruhları benzer, yürekleri ise pürahenk iki ayrı can. İtfaiye kamyonunda alevlenen beklenmedik bir sevda. 1000 km.lik bir yolda kendilerini arayan, ararken birbirlerini bulan, aşka kavuşan iki garip yolcu. Onların bu sıradışı sevdasında hem kendi bireysel hayatlarımızdan hem Türkiye’nin sosyal ikliminden izler bulacaksınız. Düşündürücü, sarsıcı, yer yer iç kanatıcı gerçekleri sinemada görmeye pek de alışkın olmadığımız bir şefkat ve içten, samimi bir mizahla anlatan rengarenk bir film var karşımızda. Her şeye rağmen sevmeyi başaran insanların hikayesi.

    Tıpkı Türkiye gibi…Tıpkı hepimiz gibi….

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top