Hesabım
    William S. Burroughs'un 'Queer' Romanını Steve Buscemi Uyarlayacak

    Oyuncu-yönetmen Atlantic City'den ayrılıp Meksika'ya geçiyor...

    Şu sıralar kendisini Boardwalk Empire dizisinde harikalar yaratırken seyrettiğimiz Steve Buscemi, uzak kaldığı yönetmen koltuğuna bir edebiyat uyarlamasıyla oturmaya hazırlanıyor. Beat kuşağının önemli yazarlarından William S. Burroughs'un Queer romanından uyarlanacak projenin senaryosu savaş karşıtı The Messenger'ın yönetmeni Oren Moverman'a ait.

    Yazarın otobiyografik çalışmalarından biri olarak bilinen roman, özellikle yazarın eşcinsel kimliğine ve yaşadıklarına odaklanıyor. Okuma provaları Sarasota Film Festivali'nde yapılan ve başrollerini Guy Pearce, Ben Foster ve Buscemi'nin Boardwalk Empire'da sevgilisini canlandıran Kelly MacDonald'ın paylaşacağı projenin çekimlerine dizinin gelecek sezon bitmesinden sonra başlanacak.

    Burroughs'un basılı ilk romanı Junkie ile aynı dönem yazılan fakat içeriği nedeniyle basılması için aradan 30 yıl geçmesi gereken Queer, 1950'lerde Meksika'da eşi ve iki çocuğuyla yaşayan yazar Lee'nin 21 yaşındaki bir donanma askeriyle yaşadığı eşcinsel ilişkinin merkezinde yaşanları anlatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top