Hesabım
    Sinema Sektöründen Kısa Kısa…

    Sinyora Enrica’ya En İyi Film Ödülü, Muğla’dan Ankara’ya yola çıkan Anadolu Eşeği, 3D Titanik, Gezici’nin Durağı İzmir ve gelecek programda Özcan Alper...

    Sinyora Enrica Kanarya Adaları’ndan Ödülle Döndü!

    İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nda düzenlenen Tenerife Uluslararsı Film Festivali’ne katılan, geçtiğimiz sezonun sevilen filmlerinden Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak festivalden En İyi Film Ödülü ile döndü. Ekim ayında düzenlenen festivale farklı ülkelerden seçkin örnekler katılıyor.  Ödülü aldıktan sonra mutluluğunu “ Filmimiz altıncı uluslararası ödülüne kavuştu. Sonuçlar açıklandıktan sonra haberi hemen Claudia Cardinale ile paylaştım, o da aynı sevinç duygularını dile getirdi.” sözleriyle ifade eden yönetmen Ali İlhan, filmin başrol oyuncusu Claudia Cardinale’in yönetmen Manoel de Oliveira ile film çekimleri devam ettiğinden dolayı festivale katılamadığını ama yüreğinin halen Türkiye ile beraber attığını da ifade etti.

    Anadolu Eşeği Yollarda!

    Dondurmam Gaymak’ın yönetmeni Yüksel Aksu’nun ikinci sinema filmi “Entelköy Efeköy'e Karşı”nın vizyon öncesi hazırlıkları devam ederken filmin afişine dahi giren sembolü, filozof ve aktivist “Anadolu Eşeği” 4 Kasım’dan itibaren Muğla’dan yola çıkarak, İzmir, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’u gezecek. “Anadolu Eşeği, Ankara’da dilekçe vererek hiçbir statüye sahip olmayan, çiftlik hayvanı dahi sayılmayan eşek nesli için devletten statü talep edecek.” Mizahi yönü ağır basan Entelköy Efeköy’e Karşı, filmi kasım ayı boyunca aktivist yönüyle gündemde kalacağa benziyor…

    Titanic 3D Olarak Geri Dönüyor!

    Paramount Pictures, Twentieth Century Fox ve Lightstorm Entertainment ortaklığında gündeme getirilen projeyle James Cameron’ın 11 Oscar Ödüllü Titanik’inin, efsane geminin batışının 100.yılında, yani  06 Nisan 2012’de tüm dünyada  3D olarak vizyona girmesini planlanıyor. Yönetmen filmin 3D’ye aktarım projesini “filmi dev perdede izlemeyi kaçıran bir jenerasyona, yapımın duygusal bütünlüğünü bozmadan 3D teknolojisi ile seyrettirme hedefindeyiz” sözleriyle özetliyor.

    Gezici Festival Yeniden İzmir’de!

    Anadolu kentlerini şenlendiren sinema organizasyonu Gezici Festival, altı yıl aradan sonra yeniden İzmirlilerin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Yıl içerisinde imza kampanyası düzenleyip festivali şehirlerine çağıran İzmirliler 14-18 Aralık tarihleri arasında Gezici Festival’de gösterilecek filmleri tarihi Konak Sineması'nda seyretme şansı yakalayacaklar. Organizasyonun İzmir ayağı bu yıl İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD) ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek.

    Gelecek Program: Gelecek Uzun Sürer…

    Sonbahar ile akıllara kazınan bir filme imza atan Özcan Alper’in ikinci uzun metrajlı filmi Gelecek Uzun Sürer vizyon için gün sayıyor. Dünya prömiyeri 36. Toronto Film Festivali’nde yapılan ve 18. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Yılmaz Güney Jüri Özel ödülü başta olmak üzere SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) En İyi Film ödülü, En İyi Erkek Oyuncu (Durukan Ordu), En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik ödüllerini kucaklayan yapım, ağıtlar üstüne araştırma yapan Sumru’nun güneydoğuya yaptığı yolculuğu beyazperdeye taşıyor. 11 Kasım’da vizyona girecek filmin başrollerini Gaye Gürsel, Durukan Ordu, Sarkis Seropyan ve Osman Karakoç paylaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top