Hesabım
    Türkiye’nin ilk Kuir Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı!

    Pembe Hayat KuirFest, 17-24 Kasım tarihleri arasında Ankara’da düzenleniyor. Açılış filmi Zenne ilk kez Ankaralı seyircilerle buluşacak...

    Ekim ayında Beyazperde takipçileriyle paylaştığımız üzere, Türkiye’nin ilk kuir festivali  önümüzdeki hafta Ankara'da başlayacak. Amerika’dan Kanada’ya, İsveç’ten Hollanda’ya, 15 ülkeden LGBT temalı yaklaşık 50'ye yakın sinema filmi ilk kez Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak. Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile düzenlen festival LGBT bireylerine yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekme amacı taşıyor.

    Pembe Hayat KuirFest’in çılış töreni 17 Kasım Perşembe günü akşam 19:00’da Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak. Sunuculuğunu Pembe Hayat Derneği’nin kurucusu ve Teslimiyet filminin oyuncularından Buse Kılıçkaya’nın yapacağı gecede mini konserin ardından M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın imzasını taşıyan Zenne filminin Ankara galası yapılacak. 2008’de eşcinsel olduğu için ailesi tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’a adanan film, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, SİYAD Ulusal En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tilbe Saran), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper) ödüllerine layık görülmüştü.

    Festivalin açılış sonrası bölümleri ise yerli sinemamızdan örnek filmlerin seçildiği “Ğ”, Kuir sinemasının Köçek (1975) ve Dönersen Islık Çal (1992) ile Jean Genet’nin 1950 tarihli filmi Bir Aşk Şarkısı (Un Chant D'amour) ve Todd Haynes’ın ilk kurmaca uzun filmi Zehir (Poison), filmlerinin gösterileceği “kÜLT” bölümü, Berlin Film Festivali kapsamında dağıtılan ve LGBT sinemasının en prestijli ödülü sayılan Teddy Ödülü’nü almış filmlerin seçildiği “Gökkuşağının Altında” bölümleri dikkat çekiyor.

    Lezbiyen tarihinin öncü kadınlarına yer verdiği “L Tarih”, aile kurumunu sorgulayan filmlerin gösterileceği “Biz Bir Aileyiz” bölümü, çeşitli festivallerden ödüllerle dönmüş 4 belgeselin gösterileceği KuirBelgesel bölümü ve Kanadalı kuir festivali Reelout 12’nin programından seçilen “Kanada’dan Kuir Bakış” bölümü öne çıkan diğer bölümler.

    Etkinlikler bölümünde ise Bel Kıran Translar: Köçekler başlıklı söyleşi, İsrailli yönetmen Tomer Heymann'ın filmleri sonrası soru-cevap bölümü, toplumsal cinsiyet rollerinin sorgulanacağı atölye çalışmaları da yer alacak.

    Pembe Hayat KuirFest’te film gösterimleri ve söyleşiler Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. Biletlerini 11 Kasım’dan itibaren Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda satışa çıkacak. Detaylı film programı, etkinlikler listesi ve daha fazlası http://festival.pembehayat.org/ adresinde bu farklı sinemayı merak edenleri bekliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top