Hesabım
    'Doctor Who' Şimdi Beyazperdeye Yol Alıyor!

    Yönetmen David Yates, proje için senarist arayışlarına başlandığını duyurdu...

    Son dört Harry Potter filminin yönetmeni David Yates, Zaman Lordu'nu beyazperdeye taşımak için çalışmalara başladığını duyurdu. TARDIS ismi verilen bir uzay/zaman gemisiyle yardımcılarıyla yolculuk yapan Doktor'un uzaya-zamanda farklı yaşam formlarıyla yaşadığı birbirinden ilginç maceraları anlatan ve 1963'den bugüne dek TV'de yayınlanan, bu yönüyle dünyanın en uzun soluklu bilim-kurgu dizisi ünvanına sahip İngiliz BBC kanalı yapımı Doctor Who, yine BBC'nin öncülüğünde dünya çapında bir sinema serisine dönüşmek üzere.

    Projeyi yönetmesi düşünülen David Yates, yaptığı açıklamada, "Şu an senaristleri bulma aşamasındayız. İki-üç yılımızı doğru bir şeyler yapmak için harcayacağız. Daha büyük bir alana çıkacağımız için epey radikal bir değişime ihtiyaç var." dedi.

    Şu an başta İngiliz olmak üzere pek çok senaristle görüşen proje ekibi, en iyi Doctor Who bölümlerinde imzası bulunan İngiltere'nin en yaratıcı senaristlerinden Steven Moffat'ı şimdiden gözden çıkarmışa benziyor. Bizce ekibe Russell T. Davies ve daha önce 6. sezonda Doktor'a bir bölüm yazarak sıkı bir iş çıkartan kült yazar Neil Gaiman'ın da eklenmesiyle ortaya leziz bir karışım çıkabilirdi... Fakat yönetmen Davis, yaptığı açıklamalarda daha çok Harry Potter uyarlamasından tanıdığımız Steve Kloves'a işaret ediyor...

    1960'larda, TV'de yayınlanan hikâyelerin daha genişletilmiş versiyonlarına sahip iki film uyarlaması da bulunan Doctor Who efsanesi, yeni projede TV serisinden tamamen bağımsız ama aynı konseptte ve atmosferde geçecek. Yapımcılar özellikle İngiliz hassasiyetinin filmde mutlaka bulunacağının garantisini veriyor. Şimdi merak edilense, BBC'nin neredeyse dünya kültür varlığı mirasına kayıt ettirdiği bu efsane diziden uyarlanacak projede Doktor'u kimin oynayacağı? Son Doktor'lar David Tennant ve Matt Smith'in olması çok düşük bir ihtimal, toplamda 12 farklı Doktor'a sahip serinin yeni yüzü sizce kim olmalı?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top