Hesabım
    Angelina Jolie Casus Gertrude Bell Oluyor!

    Projenin yönetmeni Ridley Scott...

    Politik dramalardaki yeteneğini kanıtlayan Angelina Jolie, Ridley Scott'ın yöneteceği Gertrude Bell projesinde başrolü kaptı. Geçtiğimiz Nisan ayında haberini yaptığımız sırada henüz fikir aşamasında olan projenin başrolüne kavuşmasıyla, şu sıralar Prometheus'u çeken ünlü yönetmenin bir sonraki projesi de belli olmuş oldu.

    19. yüzyılın en önemli kadın karakterlerinden biri olan ve Çöl Kraliçesi olarak da anılan Gertrude Bell, Ortadoğu'nun şekillenmesinde ve Osmanlı'nın yıkılmasında bizzat parmağı bulunan bir İngiliz casusu ve aynı zamanda Arabistanlı Lawrence'ın da yakın arkadaşıydı. Siyasi tarihin bu önemli figürünü odak noktası yapan projenin senaryosu Jeffrey Caine tarafından yazıldı. Filmin çekim takvimi ise şimdilik bilinmiyor.

    Prometheus filminden sonra hangi projeye başlayacağı merak edilen Scott'ın önünde iki proje daha var. Bunlar, Gucci Ailesi'ni anlatacak olan Gucci ve seri katil draması Child 44. Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi yönetmen Bıçak Sırtı (Blade Runner)'nı da tekrar çekmek istiyor...

    Yeri gelmişken Werner Herzog'un da Gertrude Bell üzerine başrolünde Naomi Watts'ın olacağı dedikoduları dönen başka bir projesi olduğunu da ekleyelim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top