Hesabım
    Hollywood Rüyasının Sonu Mu Geliyor?

    İki yıllık Çin filmi Kahraman rekorlar kırdı

    Peşpeşe büyük bütçeli ama başarısız yapımlara imza atan Hollywood'lu yapımcılar bu hafta sonunu da zor geçirdi. 2002 yılı yapımı Kahraman, iki yıl sonra ilk defa geçtiğimiz hafta sonu Amerika'da vizyona girdi ve 17.8 milyon dolarlık rekor bir açılış yaptı.

    Çinli yönetmen Yimou Zhang'ın yönettiği filmi iki yıldır dünyada nerdeyse seyretmeyen kalmamıştı, buna rağmen kazandığı gişe başarısı Hollywood nereye gidiyor sorusunu da beraberinde getirdi. Amerikan sineması son yıllarda özel efektlere olan düşkünlüğüyle sinemanın bir sanat olduğunu nerdeyse unuttu. Devasa bütçeli filmler birbiri ardına beyazperdeyi süsledi ancak ne seyirci tatmin oldu ne de yapımcılar. Rekor açılışlar yapan filmler daha ikinci haftalarında yarattıkları hayal kırıklıklarıyla beraber box office listelerinde son sıralara düştüler.

    Hollywood'ta işler kötüye giderken Avrupalı ve Uzakdoğulu yönetmenler arkalarına aldıkları yerel kültürel değerlerle beraber Amerikan sinemasını taklit etmekten vazgeçip özel efektleri göz yormayacak şekilde başarıyla kullanmaya başladılar. Çareyi senaryo ya da yönetmen transferinde bulan büyük şirketler de, Hideo Nakata (The Eye) gibi Uzakdoğulu meşhur isimleri Hollywood'a getirdi.

    Hollywood'a yeni bir darbe vuran Kahraman'da başrolleri, yakında Tekken'de rol alacağını duyurduğumuz Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Ziyi Zhang ve Donnie Yen paylaşıyor. Film maalesef ülkemizde de dağıtımcı firma tarfından sadece festivalde gösterildi ve vizyona girmedi. Amerika'da böyle bir başarı yakaladığına göre belki Kahraman'ı beyazperdede görme şansını bu sefer yakalarız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top