Hesabım
    Pembe Hayat Kuirfest’te 21 Kasım Pazartesi

    Festivalde 4. günün öne çıkanları Köçek ve Nar...

    Ankaralılarla buluşturduğu farklı filmleri ve söyleşi etkinlikleriyle öne çıkan KuirFest’te 21 Kasım gününün programı yine dopdolu. 6 farklı filmin seyirciyle buluşacağı bugünün programında en çok öne çıkan film ise Ümit Ünal imzalı Nar

    21 Kasım 2011

    Kızılay Büyülü Fener Sineması 2. Salon

    12:00

    Çürük – The Pink Report

    Türkiye’de askerlik görevi zorunlu olması her genç için tartışma konusuyken, eşcinsellere uygulanan “muafiyet süreci” apayrı bir mevzu. Ulrike Böhnisch’in yönettiği Çürük de Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği tarafından ‘psikoseksüel bozukluk’ olarak kabul edilen eşcinselliği, Türkiye’de askerlik yapmak istemeyen geylerin yaşadıklarını beyazperdeye taşırken, halk dilinde “pembe teskere” olarak da bilinen “Çürük Raporu”nu almak için girilen sıkıntılı süreçlere tanıklık ediyor…

    14:15

    Aynı Fark

    Eşcinsellerin çocuk evlat edinmelerine karşı çıkan zihniyeti yerle bir etme amacındaki film, Lifetime Guarantee: Phranc’s Adventure in Plastic (2001) adlı belgeseliyle pek çok festivalden ödülle dönmüş yönetmen Lisa Udelson ile fotoğraf sanatçısı Catherine Opie’yi bir araya getiriyor…

    16:30

    Köçek

    Festivalin kÜLT bölümü kapsamında seyirciyle buluşacak Türk sineması klasiklerinden biri olan Köçek, interseks "Caniko" karakterinin öyküsünü anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Nejat Saydam’ın yaptığı ve Müjde Ar’ın hem erkek hem de kadın rollerinde seyrettiğimiz film, 1975 yapımı olmasıyla da dönem için cesur bir adım olarak kabul ediliyor.

    19:00

    Nar

    Kendi adaletinin peşine düşen bir kadından yola çıkarak dördü de farklı inanıştaki, farklı insanların hayatlarını aynı evin içinde, hem de yarım gün gibi çok kısa bir sürede anlatan Nar vizyondan önce Ankara'da ilk kez KuirFest'te seyircilerle buluşuyor.

    Antalya Film Festivali'nden tartışmalı bir biçimde Jüri özel Ödülü ile ayrılan filmin Ankara galası, yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılımıyla yapılacak.

    Üç (Drei)

    20 yıldır birlikte yaşayan Hanna ve Simon, Berlin'de yaşayan modern, eğitimli, çocuksuz bir çifttir. Bilindik hayat, tahmin edilebilir yaşamlar. Birlikte yaşama, çocuk sahibi olma, sonu bitmeyen tartışmalar, seks, düşük yapma, ayrılma, barışma. Sunuculuk yapan Hannah ve sanat teknisyeni olan Simon, birlikte koca bir hayatı sığdırdıkları yaşamlarında bir gün Adam'la tanışırlar. Önce Hanna, sonra da Simon aynı adama âşık olur. Birbirlerinden habersiz yaşadıkları bu aşk yolunda gitmeyen hayatları raydan çıkarmaya yetecektir... Bafta adayı “Koş Lola Koş (Lola rennt)” filmi ile kültleşen, “Koku: Bir Katilin Hikayesi (Perfume: The Story of a Murderer)”, “Paris, Seni Seviyorum (Paris, je t'aime)” ile de beğeni toplayan yönetmen Tom Tykwer’ın son filmi modern ilişkileri biraz alaycı ve komik bir dille irdeliyor.

    Kızılay Büyülü Fener Sineması 2. Salon Salon 3

    21:00

    Birkaç Günlük Mola (Quelques jours de répit)

    Eşcinsel oldukları için sevgilisi Hasan’la birlikte İran’dan Fransa’ya kaçan Muhsin’in yol öyküsünü anlatan ve Amor Hakkar'ın ikinci yönetmenlik denemesi olan Birkaç Günlük Mola (A Few Days Of Respite) etkileyici bir final vaad ediyor. Film İran’da eşcinsellere uygulanan zulmü anlatırken ayrıca Fransa’nın göçmenlere bakışını da gözler önüne seriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top