Hesabım
    'Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1' Gişenin Zirvesinde!

    Serinin son filmi ülkemizde yabancı film kategorisinde en iyi ilk 3 gün seyirci ve hasılat rekorunu kırdı...

    ABD Box Office listenin ilk sırasını geçtiğimiz hafta tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de vizyona giren Alacakaranlık (Twilight)'ın devam filmi Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1) aldı. İlk üç filmle dünya çapında 1.8 milyar dolar hasılat yapan filmi hafta sonunda ABD'de gişeden 139.5 milyon dolarla ayrıldı. Ülkemizde ise yabancı film kategorisinde en iyi ilk 3 gün seyirci ve hâsılat rekorunu kırarak 3 günde 428.212 kişi tarafından izlendi.

    Her ne kadar tüm zamanların açılış haftasında en yüksek hasılat yapan ilk beş filmi arasına girse de, Şafak Vakti Bölüm 1 serinin açılış haftasında 142.7 milyon yapan ikinci filmi Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (New Moon)'ın gerisinde kaldı. ABD'deki istatistiklere göre seyircilerinin %80'i kadın ve %60'ı 21 yaşın altında olan filmin ikinci bölümünün açılış haftasında tüm zamanların gişe rekorunu kıracağı tahmin ediliyor.

    Gişenin ikinci sırasında Neşeli Ayaklar (Happy Feet) serisinin devam filmi Happy Feet Two bulunuyor. Animasyon ilk haftasında ilk filmin ancak yarısı kadar seyirci toplabildi ve 21 milyon dolar hâsılat yaptı. Listenin ikinci sırasında Ölümsüzler (Immortals) bulunuyor. Vizyonda 2. haftasına giren filmin gişesi 12,3 milyon dolar oldu. Adam Sandler'ın başrolünde olduğu Jack and Jill gişedeki kötü şansını devam ettiriyor, film 2. haftasında ancak 11 milyon yaparak 4. sıraya yerleşti. Vizyondaki 5. haftasına giren eğlenceli animasyon Çizmeli Kedi (Puss in Boots) haftayı 10 milyon dolarla kapattı.

    Gişenin diğer isimleri ise şöyle: 6. sırada 7 milyon dolarla Kule Soygunu (Tower Heist) , 7. sırada 5.9 milyon dolarla J. Edgar, 8. sırada 2.9 milyon dolarla A Very Harold & Kumar 3D Christmas, 9. sırada 1,7 milyon dolarla Zamana Karşı (In Time) ve listenin son sırasında vizyonda ilk haftasında 1,1 milyon dolar yapan The Descendants bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top