Hesabım
    "Bir Zamanlar Anadolu'da"ya Asya'dan 3 Ödül

    Bir Zamanlar Anadolu'da, Asya-Pasifik Film Ödülleri'nde 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Görüntü Yönetimi' ve 'Jüri Büyük Ödülü' dallarında üç ödül kazandı...

    Ülkemizin Oscar Aday Adayı Bir Zamanlar Anadolu'da, Avustralya'da düzenlenen Asya-Pasifik Film Ödülleri'nde (APSA) 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Görüntü Yönetimi' ve 'Jüri Büyük Ödülü' olmak üzere üç ödül kazandı. Büyük ödülün sahibi ise, Asghar Farhadi'nin yönettiği İran'ın Oscar Aday Adayı Ayrılık (A Separation) oldu.

    Jüri Başkanlığını Hong Konglu yapımcı Nansun Shi'nin yaptığı ödül törenine katılamayan Nuri Bilge Ceylan’ın yerine ödülleri yapımcı Zeynep Özbatur Atakan teslim aldı. Törende büyük ödüle uzanan Ayrılık (A Separation), daha önce de Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı'yı, Bir Zamanlar Anadolu'da ise Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kucaklamıştı.

    Queensland Eyaleti, UNESCO ve Uluslararası Film Yapımcıları Federasyonu'nun ortaklığıyla 2007'den beri verilen ödüller sadece Asya-Pasifik bölgesinden gelen filmlere dağıtılıyor. Ödüllerin geçen seneki kazananları Çin'den Aftershock, Avustralya'dan Samson & Delilah ve Kazakistan'dan Tulpan olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top