Hesabım
    7. İstanbul Animasyon Festivali’de Ödüller Sahiplerini Buldu

    Bir hafta boyunca animasyonseverleri ağırlayan festivalde jürinin seçimleri de açıklandı...

    Geçtiğimiz hafta 22-27 Kasım tarihleri arasında Pera Müzesi sinema salonunda yapılan gösterimler ve atölye çalışmaları ile Beyoğlu'na animasyon soluğu getiren İstanbul Animasyon Festivali’nde ödüle layık görülen filmler de açıklandı.

    Bu yılki jürisinde Baran Baran, Deniz Mutlu ve Emre Senan’ın yer aldığı festivalde En İyi Film Ödülü Chest of Drawers filmi ile Finlandiya’lı yönetmeni Sanni Lahtinen’e giderken, En İyi Türk Filmi ödülü ise Cutters filmiyle Ahmet Şerif Yıldırım ve İstanbul filmiyle İdil Ar arasında ikiye bölündü. En İyi Öğrenci Filmi ödülünün de aynı şekilde iki farklı kazananı oldu. Kanadalı yönetmen Marie Bloch-Laine’in filmi Alambic ve Çinli yönetmen Yi Zhao’nun filmi On The Water yaratıcı anlatım teknikleriyle jüriden tam puan aldılar.

    En İyi İlk Film ödülüne ise, bu yıl BAFTA adayları arasında olan Matter Fisher filmi ile İngiliz yönetmen David Prosser uzandı. Fransız yönetmen Caroline Attia ise Elevator Operator filmiyle En İyi Müzik Videosu ödülüne layık görülürken, Jüri Özel Ödülü ise La Detente filmiyle Fransız yönetmenler Pierre Ducos ve Bertrand Bey’e gitti. La Detente’nin savaş anındaki bir askerin ruh halini üstün bir gösellikle aktarmasıyla öne çıktı.

    8. İstanbul Animasyon Festivali ise 20 – 25 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top