Hesabım
    'Can' Sundance Film Festivali'nde!

    Raşit Çelikezer’in yönettiği film festivalin Dünya Sineması bölümünde yarışacak...

    19-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 2012 Sundance Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu. Festivalin Dünya Sineması bölümünde yönetmen Raşit Çelikezer'in Can isimli filmi de bulunuyor.

    Amerika'dan 2059, dünyadan ise 1983 uzun metraj filmin başvurduğu festivalde 31 ülkeden 110 film seyirciyle buluşacak. Bu filmler arasından 88'i dünya prömiyerlerini festival kapsamında gerçekleştirecek.

    En İyi Amerikan Filmi, En İyi Amerikan Belgeseli, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Uluslararası Belgesel kategorilerinde yarışacak filmler arasında, En İyi Uluslararası Film kategorisinde daha önce 48. Altın Portakal’da Behlül Dal Jüri Özel Çocuk Oyuncu Ödülü ve Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü’nü kucaklayan Can da bulunuyor.

    Raşit Çelikezer’in yönettiği ve kadrosunda Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ ile Erkan Avcı’nın yer aldığı Can; yeni evli Ayşe ve Cemal çiftinin zorlu çocuk sahibi olma sürecini ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Normal yollardan olmayınca, Cemal'in ısrarıyla yasal olmayan yollardan çocuk sahibi olur çift. Fakat başından beri buna karşı olan Ayşe çocuktan kurtulmak için her yolu deneyecektir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top