Hesabım
    Yılın Sinemayla Son Randevusu!

    Bu sene bitmeden yılın en iyi filmlerinden oluşan bir seçkiye "Randevu İstanbul" 16 Aralık'ta başlıyor...

    TÜRSAK Vakfı tarafından bu sene 14. kez düzenlenen “Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali” 16 Aralık Cuma günü kapılarını İstanbullu sinemaseverlere açmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği festival dünya sinemasının bu yıl vizyona giren en başarılı örneklerini, Cannes, Berlin, Venedik, Sundance Film Festivalleri gibi en önemli organizasyonlarda boy gösteren yapımları ve Oscar için adaylığı konuşulan filmleri programına dahile diyor.

    Festival programında yer alan filmler arasında, sinema efsanesi Marilyn Monroe’nun 1956 tarihli Prens ve Şov Kızı (The Prince and the Showgirl) filminin çekimleri için gittiği İngiltere’de geçirdiği bir haftayı konu alan Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn), Christian Slater başrolde olduğu son filmi Playback, genç İngiliz oyuncu Felicity Jones'a bu filmdeki rolüyle İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde (British Independent Film Awards) En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü’nü getirenAlbatross, Arnavutluk’ta yaşayan bir aile dramını aktaran The Forgiveness Of Blood(Kan Affetmez); İspanyol yönetmen Agustí Villaronga’nın iç savaş sonrası İspanya’da hayata tutunmaya çalışan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Yalnız Bir Çocuk (Pa Negre); Cannes Film Festivali'nde Palme D'or için yarışan Naomi Kawase’nin son filmi Gölge (Hanezu no tsuki) (Gölge) öne çıkan yapımlardan bazıları.

    Ayrıca ülkemizde vizyona girmesi şüheli görünen iki önemli yapım da festival kapsamında seyircilerle buluşacak.Yarından Sonra (The Day After Tomorrow)The Day After TomorrowGodzilla (Godzilla), Kurtuluş Günü (Independence Day) gibi büyük prodüksiyonlu gişe filmlerinin yönetmeni Roland Emmerich’in, 16.yy. İngilteresineve büyük edebiyatçı William Shakespeare'in eserlerine uzanan son işi Anonim (Anonymous) ve tamamlayıcısı olarak gene Shakespeare'in fazla popüler olmayan tragedyalarından Koryalanus Faciası'nın Ralph Fiennes yönetmenliğinde sinemaya aynı adla uyarlanmış hali Koryalanus Faciası (Coriolanus) Türkiye prömiyerlerini Randevu İstanbul'da yapacak.

    Belgeseller arasında ise ABD'nin fast-food zincirini oldukça başarılı biçimde eleştiren Şişir Beni (Super Size Me) filminin yaratıcılarının son işi olan, çarpıcı mokümenter (Dünyanın En Pahalı Filmi (The Greatest Movie Ever Sold), ve Dinle Küçük Adam! (Shut Up Little Man!) adlı yapımları izelenebilir.

    Festivalin 15 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek açılış gecesinde Polonyalı usta yönetmen Roman Polanski'nin son filmi Acımasız Tanrı (Carnage) bu cuma vizyona girmeden evvel ilk kez seyircilerle buluşacak.

    14. Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali Tanıtım Filmi

    Pelikül Kâbuslar

    Festivalin korku filmi meraklılarına özel bölümünde farklı ülke sinemalarından türün başarılı örneklerini seyretmek mümkün. Bölümün filmleri arasında Kelle Koltukta (Hobo with a Shotgun)Kırmızı, Beyaz & Mavi (Red White & Blue)Zulüm (Atrocious) ve Korkunç Ölüm (A Horrible Way to Die) var.

    Kısa Şart!

    Festival kısa film meraklılarını da unutmuyor ve Avrupa Film Akademisi (EFA) tarafından belirlenen 20112in en iyi kısa filmlerini programına taşıyor.  NTV kanalının destekçisi olduğu bölümde Terry Gilliam’ın drama dalında aday gösterilen The Wholly Family (Gerçek Bir Aile) filmi; Hugo Lilja’nın Uluslararası Berlin Film Festivali’nde de yarışan distopik kısa filmi, Yaşayan Ölü (The Unliving), ve Ruben Östlund’un Bir Banka Soygunu (Incident by a Bank) adlı filmleri kısafilm severlerle buluşacak.

    Biletler

    Gösterim programı, aralık başında açıklanan festivalin biletleri Fransız Kültür Merkezi, Cinebonus Maçka G-Mall ve Beyoğlu Cinemajestic Sinemaları gişelerinde satışta. Bilet fiyatları ise öğrenciler için 5 tl., tam bilet içinse 6 tl. Ayrıca "Askıda Bilet" uygulamasıyla festival boyunca kafelere ve festivalin gösterimlerinin yapılacağı gişelere her seans için bırakılacak olan 10 adet bilet, saat 10:00'a kadar, öğrencil kartını gösteren bütün sinema tutkunu öğrencilere için ücretsiz olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top