Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Yarışma Heyecanı Başladı!

    Son başvuru tarihi 9 Ocak 2012...

    Bu yıl 23. kez sinemaseverlerle buluşacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Ulusal Film Yarışması başvuruları başladı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca 15-25 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale son başvuru tarihi 9 Ocak 2012.

    Ulusal Uzun Film, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film kategorilerinde düzenlenecek olan yarışmada toplamda 12 ödül verilecek. Ödüller şöyle: Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü (özgün ya da uyarlama), En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik ve En İyi Kurgu.

    Ulusal Film Yarışması'nda üç kategori bulunuyor: En İyi Kurmaca, En İyi Canlandırma ve En İyi Deneysel Film. Her bir kategoride En İyi Film Ödülü'nü kazanan yapım 2500 TL'lik ödülün de sahibi olacak. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise iki kategori bulunuyor, bunlar Öğrenci Belgeseli ve Profesyonel Belgesel. Bu dallarda ödül alan yapımlar ise 2500 TL'lik ödülün sahibi olacak.

    Yarışma başvuruları 9 Ocak tarihine kadar www.filmfestankara.org.tr adresinden gerçekleştirilecek. Başvurular sonrası katılımcıların istenen belgeleri Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'na göndermeleri gerekiyor.

    Adres: Farabi Sok.29/1 Çankaya 06690 Ankara 

    Ayrıntılı bilgi için: Beyhan Büyükyıldız0312 468 77 45 / 468 38 92

    bbuyukyildiz@filmfestankara.org.tr

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top