Hesabım
    Yakında: İçinde Yaşadığım Deri

    Pedro Almodóvar imzalı film 30 Aralık 2011’de vizyonda...

    İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapan usta yönetmen Pedro Almodóvar imzalı İçinde Yaşadığım Deri (La Piel que Habito), 30 Aralık 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet'in "Tarantula" romanından uyarlanan film, yönetmenin 20 sene aradan sonra tekrar Antonio Banderas'la çalıştığı yapım olarak da dikkat çekiyor.

    Bir araba kazasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr. Robert Ledgard'ın on iki yıl boyunca evindeki laboratuarında domuz-insan kanı karışımından yeni bir deri yaratma çabasını anlatan film, ele aldığı konuya yaklaşımıyla yönetmenin en ayrıksı işlerinden biri olarak da niteleniyor.

    Yüzeyin altındaki gizli kalmış olgularla ilgilenen ve daha çok kadın karakterlerin öncülüğünde ilerleyen sinemasıyla Almodóvar, modern bir Frankenstein uyarlamasını andıran La piel que habito'da Georges Franju'nun Eyes Without A Face (Les Yeux sans visage) ve Fritz Lang'in gerilim filmlerinden ilham aldığını gizlemiyor. 10 milyon dolar bütçeyle çekilen film, dış basında da oldukça olumlu eleştiriler almayı başardı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top