Hesabım
    Randevu İstanbul’dan Renkli Açılış!

    Bu yıl 14. kez düzenlenen Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali’nin dün gece Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilen açılışı, sinema ve sanat camiasından pek çok ünlü konuğu ağırladı…

    Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın destekleriyle, TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen ve tarihi itibariyle yılın son film festivali olma özelliğini gösteren "Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali"nin açılış gecesi dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sarayı’nda düzenlendi.

    Sinema dünyasının yoğun ilgi gösterdiği gecede, tören öncesi düzenlenen kokteyl de televizyon ve sinemadan pek çok ünlü simayı da ağırladı. Beyazperde.com olarak internet-basın sponsoru olduğumuz festivalin açılış gecesini yerinde izledik.

    Kokteylde Haldun Dormen, Suna Keskin gibi büyük tiyatrocular, Nuri Alço, Oya Aydoğan, Korhan Yurtsever, Yılmaz Atadeniz ve Şener Şen gibi Yeşilçam emekçileri ve Selma Ergeç, Ali Sunal, Gökçe Bahadır, Beste BereketHatice AslanMehmet Aslantug, Mustafa Altıoklar, Osman Sınav, Çağan Irmak gibi yeni nesil  oyuncu ve yönetmenler göz çarpan isimler arasındaydı.

    Kokteyl sonrası Ece Sükan'ın sunuculuğunda gerçekleştirilen tören, yakın zamanda kaybettiğimiz Türk sinemasının ölümsüz üstadı Lütfi Ömer Akad'ı anan bir video gösterisiyle başladı. Sunumun ve açılış konuşmalarının ardından Türk sinemasına yıllar boyu büyük hizmetler vermiş, dahası hayatı sinema olmuş emektar isimlere Onur Ödülleri verildi.

    Yaklaşık 50 yıldır sinema eleştirmenliği yapan Atilla Dorsay, Yeşilçam'ın isimsiz emekçilerinden, uzun yıllar sinema eğitimi veren ve şimdi Türsak Vakfı İcra Kurulu üyesi Muzaffer Hiçdurmaz, Türkiye'de fotoğrafçılığın sanat olmasını sağlamış yegane isimlerden Ara Güler ve genç yaşına rağmen Türk sinema seyircisinin yüreğini okuyan filmlere imza atan yönetmen Çağan Irmak bu yılın Onur Ödülleri'ni alan isimler oldu. Ayrıca Atilla Dorsay ödülünü alırken kısa bir teşekkür konuşması yaparak, yakın zamanda yıkım kararı kesinleşen Emek Sineması'nın acı akıbetini de salondaki protokole ve politikacılara hatırlattı. Dorsay'ın konuşması uzun süre ayakta alkışlandı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl verilen "Kültür Sanat Ödülü" ise bu sene, her dönemin usta oyuncusu olan Şener Şen’e takdim edildi. Şen'e ödülü Gönül Yarası filminde rol arkadaşı olan Meltem Cumbul sunarken Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik de ödülü oyuncuya takdim etti.

    Geceye ayrıca festivalde gösterilecek Kabak Çiçekleri (Lotus Eaters) filminin yönetmeni Alexandra McGuinness ve oyuncuCacha Seigne de katıldı.

    Açılış töreninin ardından Polonyalı yönetmen Roman Polanski’nin son filmi Acımasız Tanrı (Carnage) ilk kez İstanbullu seyircilerle buluştu. Gösterim sonrası seyircilerin tepkileri de oldukça olumlu yöndeydi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top